hamburger-icon

Kliker.info

Komšić najavio savez DF-SBB: Radončić je jedini političar s kojim možete dogovoriti promjene!

Komšić najavio savez DF-SBB: Radončić je jedini političar s kojim možete dogovoriti promjene!

06 Juna
16:35 2014

FaharoZelj8Željko Komšić, član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte (DF), gostujući u “Dnevniku D” Federalne televizije, govorio je i mogućim koalicionim partnerima DF-a nakon oktobarskih izbora i u tom kontekstu rekao da jedino u Radončiću lično i njegovoj stranci možete prepoznati političku snagu koja bi da mijenja, da nešto napravi, i to ga svakako preporučuje kao pogodnog političkog partnera.

Govoreći o tome ko su mogući koalicioni partneri DF-a nakon oktobarskih izbora, Komšić je rekao da će se o tome odlučivati poslije izbora, a na osnovu postignutih rezultata.- Imat ćemo više svojih zahtjeva za ulazak u koaliciju. To su ekonomska pitanja, borba protiv korupcije, generalno rečeno pitanja iz domena pravde, obrazovanja i zdravstvene zaštite. Ako se možemo dogovoriti oko toga, bit će u redu – rekao je Komšić, dodajući da je s predsjednikom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom završio sve priče.

Na upit novinarke da li je moguća saradnja sa Fahrudinom Radončićem, predsjednikom SBB-a, kojeg posebno hvali, Komišić je kazao:

– Hvalim. Ma kako to ljudima izgledalo, rizikujem da budem pogrešno i shvaćen, ali kad pogledate sve što imate na političkoj sceni, gotovo cijela politička scena, političke stranke u BiH, one koje su relevantne i koje bi sutra mogle biti takve, sve su opredjeljene da sačuvaju neku poziciju koju trenutno imaju. Tako stvari stoje. Jedino u Radončiću lično i njegovoj stranci možete prepoznati političku snagu koja bi da mijenja, da nešto napravi, i to ga svakako preporučuje kao pogodnog političkog partnera. To je tako, tako stvari stoje. U ovom trenutku na političkoj sceni jedina politička snaga s kojom možete računati da ćete ići u promjene je Radončić – kazao je Komšić.

Predsjednik DF-a dalje je kazao:

– Ako računate da izbacite neku drugu stranku iz vlasti, recimo da izbacite SDP pa da vi zasjednete u „Elektroprivredu BiH”, „BH Telekom”, ili da izbacite SDA iz vlasti, kakva je to politika. To vam onda liči na isto. To nije promjena, a svi pričamo da nam trebaju promjene. I jedno što ja u ovom trenutku zaista vidim na političkoj sceni, ne računam na druge stranke koje su po svom programu dobre, jedina jača politička snaga s kojom možete dogovoriti promjene i koja je zainteresirana za njih su Radončić i SBB – rekao je Komšić.

Još je istakao da će kandidat DF-a za Predsjedništvo BiH biti neko iz reda hrvatskog naroda. (Kliker.info-Slobodna Bosna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku