hamburger-icon

Kliker.info

Kocka je bačena : Jeb Bush namjerava postati predsjednik SAD-a

Kocka je bačena : Jeb Bush namjerava postati predsjednik SAD-a

17 Decembra
08:18 2014

BusgJeb321Jeb Bush je objavio da “aktivno proučava” mogućnost kandidature za predsjedničke izbore 2016. godine u SAD-u.Izjava predstavlja definitivan signal da Bush planira pokušati i postati treći predsjednik SAD-a iz svoje porodice.Jeb, bivši guverner Floride politički poznatog prezimena, postao je jedan od prvih značajnijih republikanaca koji se o tome izjasnio, navodi agencija Anadolija.

Jeb Bush (61), koji nije bio na nekoj javnoj funkciji od 2007. godine, razlikuje se po umjerenim stavovima o imigracijskoj reformi i politici u oblasti obrazovanja.Dvojbe oko Busha (61) vezane su za nekoliko pitanja među kojima su i ona može li ponuditi program koji bi ujedinio Amerikance.

Procjena volje građana

Američki mediji pišu da će Jeb morati procijeniti da li američki građani žele još jednog predsjednika s tim prezimenom, jer je on mlađi brat 43. američkog predsjednika Georgea W. Busha koji je u dva mandata od 2001. do 2009. bio u Bijeloj kući te sin Georgea . W. Busha koji je bio 41. američki predsjednik u mandatu od 1989.-1993.Kristy Campbell, Bushova glasnogovornica, kazala je da on još nije donio konačnu odluku o tome da li da traži predsjedničku nominaciju Republikanske stranke u 2016.Dodala je da će Bush objaviti svoju odluku naredne godine, “nakon što ispita podršku” za nominaciju.

(Kliker.info-agencije)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku