hamburger-icon

Kliker.info

KO SDP BiH : Gradonačelnik Skaka se mora izviniti antifašističkom Sarajevu

KO SDP BiH : Gradonačelnik Skaka se mora izviniti antifašističkom Sarajevu

07 Aprila
16:08 2017

Gradonačelnik Grada Sarajeva, Abdulah Skaka, u nekoliko navrata u toku jučerašnjeg dana kada se obilježava godišnjica oslobođenja Grada Sarajeva od fašista izjavio je da je u Sarajevu pobijeđen ni manje ni više nego antifašizam.

Kada neko to izgovori jednom, logično je pomisliti da se radi o lapsusu. Kada to ista osoba izgovori više puta u jednom danu onda je evidentno da se radi ili o tome da ta osoba ne razlikuje fašizam i antifašizam, što je posljedica opšte neobrazovanosti tog pojedinca ili da se radi o nečemu što je strašno i za spomenuti, saopćeno je iz KO SDP BiH, prenosi agencija Patria.

U svakom slučaju, gradonačelnik se jednostavno mora izviniti antifašističkom Sarajevu i ubuduće, ukoliko nije u stanju bez katastrofalnih grešaka izgovoriti nekoliko rečenica o antifašističkoj istoriji grada, treba zamoliti nekoga drugoga da to učini.

Da bi otklonili svaku sumnju da se radi o bilo kakvoj, pa čak i prikrivenoj namjeri izjednačavanja fašizma i antifašizma, pozivamo gradonačelnika Skaku da uz izvinjenje građanima i gradu, pokrene i inicijativu za promjene naziva škole koja nosi ime Mustafe Busuladžića, čovjeka koji je nedvojbeno bio na strani fašističkih okupatora koje su Titovi partizani pobijedili 1945. godine.

Bez obzira što su u sramnoj odluci imenovanja škole po fašisti učestvovale Skakine stranačke kolege iz SDA, zajedno sa njihovim partnerima i istomišljenicima, ovo je prilika da Skaka kao pojedinac pokaže svoje pravo lice, zaštiti dignitet i dokaže se dostojnim časne funkcije gradonačelnika Grada Sarajeva, te da na taj način prekine glasine o prirodi njegovih jučerašnjih grešaka.

Tim povodom, u iščekivanju njegove inicijative za preimenovanje škole u Dobroševićima, gradonačelniku Grada Sarajeva, Abdulahu Skaki, poklanjamo knjigu „Protiv zaborava“ za koju smatramo da mu može biti od koristi kako u radu tako i u životu, a posebno u borbi protiv fašizma.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku