hamburger-icon

Kliker.info

Kapitulacija države : Trgovac ljudima izmlatio ženu pred zgradom suda BiH (VIDEO)

Kapitulacija države : Trgovac ljudima izmlatio ženu pred zgradom suda BiH (VIDEO)

21 Aprila
17:56 2009

Tasim  Kučević, osuđen na 12 godina zatvora i 280.000 KM kazne za organizovani kriminal, trgovinu ljudima i navođenje na prostituciju, brutalno je u dvorištu državnog suda fizički napao i udarcima oborio na tlo tetku djevojke koja je bila žrtva njegovih kriminalnih aktivnosti.Tu  djevojku – Almiru Čajić, on je još 1996. godine iz izbjegličkog kampa iz Hrvatske odveo u Italiju i tamo je tjerao na prostituciju, o čemu je izvještavao FTV-ov politički magazin 60 minuta. Djevojka se, dvije godine poslije, navodno objesila, iako je samo sedam dana prije svojoj majci rekla da se vraća kući.
Kučević se branio sa slobode. Danas je došao saslušati drugopresudu Apelacionog vijeća. Prije nego je ušao u sud da čuje presudu, zastao je da se pokaže novinarima. Prišla mu je žena s inicijalima M.S., inače tetka Almire Čajić, jedne od žrtava Kučevićevih kriminalnih radnji, djevojke koju je u Italiji tjerao na prostituciju, nakon čega je ona izvršila samoubistvo. Tasim Kučević je mislio da mu je prišla novinarka.

Kada je shvatio da nije, uslijedio je stravičan udarac.Kriminalac Kučević napao je i FTV-ovu novinarku Vildanu Duran, koja je pokušala odbraniti ženu koju je udarao.Ona se jedina borila s Kučevićevim tjelohraniteljima i jedina je htjela pomoći žrtvi. Kučević je poslije ušao u sud, mrtav-hladan, i saslušao odluku Apelacionog vijeća. Osuđen je na 12 godina zatvora, nakon čega je pušten na slobodu dok se ne odredi mjesto služenja kazne.Inače,Programski kolegij Radio-televizije Federacije Bosne i Hercegovine oštro osuđuje napad na građanku S.M. i našu novinarku Vildanu Duran, koji je pred zgradom Suda BiH izvršio Tasim Kučević, osuđenik za organizovani kriminal. Tom prilikom samo je naša novinarka Vildana Duran pritekla u pomoć S.M., zbog čega ju je napao jedan od Kučevićevih pratilaca. Programski kolegij Radio-televizije Federacije Bosne i Hercegovine izražava zaprepaštenje činjenicom da se ovakav napad mogao dogoditi u državnoj instituciji. Podsjećamo da je u više navrata Tasim Kučević verbalno napadao i prijetio novinaru političkog magazina 60 minuta Avdi Avdiću. Šokirani smo činjenicom da je osuđeni kriminalac Kučević nakon svega pušten na slobodu. Stoga Programski kolegij traži od nadležnih institucija da kazne počinioce, zaštite građane i novinare FTV-a, te preduzmu adekvatne mjere, kako se ovakve situacije ne bi ponavljale. (Kliker.info-FTV)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku