hamburger-icon

Kliker.info

Kapetan Dragan moli Srbiju : ‘Spriječite moje izručenje Hrvatskoj, tamo će me ubiti’

Kapetan Dragan moli Srbiju : ‘Spriječite moje izručenje Hrvatskoj, tamo će me ubiti’

27 Decembra
16:29 2014

kapetan11Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, kojeg Hrvatska tereti za ratne zločine, uputio je Vladi Srbije apel iz zatvora u Australiji da spriječi izručenje Zagrebu, upozorivši da će ga u Hrvatskoj ubiti, ukoliko mu Beograd ne pomogne.

– Ne mogu shvatiti da me Srbija otpisala. Ubit će me u Hrvatskoj ako mi ne pomognete – rekao je Vasiljković nakon što je nagoviješteno da će uskoro biti izručen Hrvatskoj.

– Visoki dužnosnici Srbije su me ohrabrivali da izdržim robiju, da će mi pomoći. Obećali su mi to. Zato i očekujem pomoć od ministra vanjskih poslova Srbije Ivice Dačića, s kojim sam razgovarao, od Vlade Srbije, od naše ambasade, od srpskog naroda. Da me ne pošalju u Hrvatsku, gdje će me sigurno ubiti – istaknuo je Vasiljković.

Vasiljkovićev prijatelj Vojisalav Ilić tvrdi da je kapetan Dragan potpuno klonuo duhom, da se fizički dobro drži, ali da je psihički zbunjen, te da su sada njegove nade okrenute k Srbiji i čekanju vijesti iz Beograda.Prema njegovim riječima, predstavnici srpske zajednice su prestali da posjećuju Vasiljkovića zato što australijski mediji izvještavaju da je njegov slučaj okončan i da će uskoro letjeti za Zagreb.

– Na sve žalbe kapetana Dragana i njegovih odvjetnika australijsko pravosuđe je odgovorilo negativno i jedina preostala šansa kao privremeno spasenje od ekstradicije jest žalba Vrhovnom sudu Australije – rekao je Ilić, dodajući da bi, ukoliko bi taj sud prihvatio žalbu, izručenje moglo biti odgođeno za naredne dvije godine.Kapetan Dragan, kazao je Ilić, nema novca da plati odvjetnike koji sada ‘počinju da trguju s njim’ i sve više ga izbjegavaju iz straha da neće naplatiti osnovne troškove.

– Ako oni odustanu od dalje bitke za njegovu slobodu, može se lako dogoditi da Vasiljković bude izručen Hrvatskoj za pravoslavni Božić – upozorio je Ilić.

Hrvatska tereti Dragana Vasiljkovića za ratne zločine, mučenje i ubijanje ratnih zarobljenika, kao i napade na civile tokom 1991. i 1992. godine u Republici Srpskoj Krajini.Vasiljković, koji ima australijsko državljanstvo, već osam godina se bori protiv izručenja Hrvatskoj, a Federalni sud Australije odbacio je 12. decembra njegovu najnoviju žalbu na odluku o izručenju Hrvatskoj.

(Kliker.info-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku