hamburger-icon

Kliker.info

Jusuf Barčić podlegao nakon teških povreda

Jusuf Barčić podlegao nakon teških povreda

31 Marta
09:43 2007

Jusuf Barčić (40), kojeg smatraju vođom tzv. vehabijskog pokreta u BiH, doživio je preksinoć u dva sata saobraćajnu nesreću u Tuzli, nakon koje je podlegao od zadobijenih teških povreda.U tuzlanskoj bolnici kazali su nam da je Barčić zadobio teške povrede glave i mozga, zbog kojih je smješten na Odjel reanimacije i ljekari su se borili za njegov život. Doktorica Mirsada Prašo kazala je da je Barčić sinoć u 20,40 podlegao teškim povredama. Prema zvaničnim informacijama iz MUP-a Tuzlanskog kantona, Barčić je u ulici 18. hrvatske brigade, na ulazu u Tuzlu, nedaleko od bolnice „Kreka“, izgubio kontrolu nad automobilom „mazda“ i udario u stub ulične rasvjete.- Istraga još traje, ali prema prvim pokazateljima, najvjerovatniji uzrok nesreće je vožnja neprilagođena uslovima na putu – kazao je portparol MUP-a TK Miralem Malkić.Barčić je poznat po tome što je dugo godina vozio neregistrirane automobile ne poštivajući saobraćajne propise, čak ni crveno svjetlo na semaforu, a naročito ograničenja brzine.Policijska uprava Kalesija nedavno mu je oduzela vozilo „mazda“, koje nije bilo registrirano, a protiv nega je pokrenut postupak zbog kršenja carinskih propisa.- Vozilo kojim je Barčić udario u stub električne rasvjete takođ er je „mazda“, nešto starija, koja je bila registrirana na njegovo ime. „Mazda“ koju je nedavno PU Kalesija privremeno oduzela nije mu vraćena – kazao je Malkić.Prije nešto manje od dvije godine skoro na istom mjestu na kojem je stradao Barčić dogodila se strahovita saobrać ajna nesreća u kojoj su tri mladića poginula, a trojica teško povrijeđena. I tada je zbog velike brzine automobil udario u stub električ ne rasvjete i bukvalno se prepolovio.„Mazda“ kojom se Barčić zabio u stub električne rasvjete skoro potpuno je uniš tena. U Tužilaštvu TK saznajemo da je vozilo upućeno na vještačenje, a provode se i druge zakonom predviđene procedure.

Vozački polagao u Saudijskoj Arabiji
Brojna su nagađanja da li Jusuf Barčić uopće ima vozač ku dozvolu. Barčić, međutim, kako nam je potvrdio portparol MUP-a TK Malkić, posjeduje internacionalnu vozač ku dozvolu, kojoj je istekao rok važenja. Vozački ispit najvjerovatnije je položio u Saudijskoj Arabiji.

Pokušaj samoubistva – medijska špekulacija

Agencija Fena jučer je „nezvanič no doznala“ da je Barčić pokušao izvršiti samoubistvo?! – MUP TK ni zvanično ni nezvanično nije dao takvu informaciju. Logično pitanje koje se nameće jeste kako se uopće može govoriti o tome da je neko ko je automobilom udario u stub ulične rasvjete pokušao samoubistvo, kada se ta osoba nalazila u bolnici, u teškom stanju, i s njom uopće nije bilo moguće razgovarati – kazao je portparol Malkić. U Tužilaštvu TK Fenin izvješ taj su nazvali medijskom špekulacijom. (kliker.info/avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku