hamburger-icon

Kliker.info

Još jedan državljanin BiH poginuo boreći se za Islamsku državu

Još jedan državljanin BiH poginuo boreći se za Islamsku državu

29 Marta
07:16 2015

Delanovic21Još jedan bosanskohercegovački državljanin poginuo je boreći se na strani terorističke organizacije Islamske države (IS), objavio je u subotu internetski portal Vijesti ummeta koji promovše  radikalne islamističke grupe.

Denis Delanović porijeklom iz Velike Kladuše poginuo je u borbama u Siriji, objavio je internetski portal pozivajući se na izvore s terena. Pojašnjava se da je Delanović poginuo kao pripadnik IS-a s još 11 državljana Njemačke u borbama s lokalnim kurdskim jedinicama  tokom napada na jedno kurdsko selo.

Delanović je u Siriju došao prije osam mjeseci, a po tvrdnjama njegovih saboraca ranjavan je u borbama za grad Kobani.Po ranijim medijskim navodima Delanović se spominjao i u izvještaju o akciji Damask koju provode bosanskohercegovačke vlasti radi razbijanja mreže za vrbovanja boraca i podrške  Islamskoj državi.

U toj akciji na vrhu piramide je Bilal Bosnić,  neformalni vođa vehabijskog pokreta protiv koga  se pred Sudom BiH vodi sudski postupak radi podrške  terorizmu.Po navodima iz obavještajne zajednice, iz BiH se na području Sirije i Iraka nalazi oko 150 boraca, više od deset je poginulo, a nekoliko desetina  ih se do sada vratilo u Bosnu i Hercegovinu.

(Kliker.info-Seebiz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku