hamburger-icon

Kliker.info

John McCain: Obama je kao Paris Hilton

John McCain: Obama je kao Paris Hilton

01 Augusta
19:41 2008
Vjerojatni republikanski kandidat John McCain objavio je TV spot u kojem ismijava status Baracka Obame kao pop-zvijezde. Pod nazivom “Najveća svjetska zvijezda”, TV prilog od 30 sekundi uspoređuje Obamu s divama Britney Spears i Paris Hilton. Odmah zatim slijedi prizor u kome Obama, poput rock-zvijezde, izlazi na političku pozornicu, pred 200.000 ljudi u Berlinu. Priznajući mu da je sposoban organizirati spektakle takve vrste, autori zajedljivog spota očito otvaraju novu dilemu: je li
Obama spreman biti američki lider?Objavljivanje te negativne reklame uslijedilo je uz dodatna objašnjenja iz McCainova izbornog stožera.
Njegov savjetnik Steve Schmidt već je za TV mrežu MSNBC izjavio da je “izvan svake sumnje da je Obama postao najslavnija zvijezda na svijetu…
 Ali, pitanje koje postavljamo Amerikancima jest da li je on spreman preuzeti vodstvo”?Spot i počinje sa sugestivnim riječima na tu temu, a glas iz pozadine postavlja i druga pitanja: “Dok rastu cijene benzina, Barack Obama kaže ‘ne’ priobalnoj eksploataciji nafte. On kaže i da će podići poreze. Viši porezi, više strane nafte, to je pravi Obama”.
Glavni strateg Obamine kampanje David Axelrod s gnušanjem je odbio te primjedbe, skrojene da ponovo “zaplaše” Amerikance i TV spot ocijenio nezrelim i smiješnim. McCainova taktika blaćenja Obame doživjela je kritiku u gotovo svim važnijim američkim novinama.
Iz Obamina stožera je poslan e-mail koji upozorava kako je McCain već nekoliko puta prekršio obećanje i ne drži se uzajamnoga “džentlmenskog sporazuma” da se ovaj put izbjegnu negativne konotacije. (Kliker.info-JL)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku