hamburger-icon

Kliker.info

Jerlagić o inicijativi premijera Srbije : Vučićev prijedlog je je još jedna u nizu provokacija i falsifikata proizvedenih u kuhinji SANU !

Jerlagić o inicijativi premijera Srbije : Vučićev prijedlog je je još jedna u nizu provokacija i falsifikata proizvedenih u kuhinji SANU !

09 Augusta
06:07 2015

amerjer717Prijedlog Premijera Srbije Aleksandra Vučića  da se napravi zajednički dan sjećanja na zrtve, kako je rekao, sukoba na prostoru bivše Jugislavije je još jedna u nizu provokacija i falsifikata proizvedenih na Srpskoj akademiji nauka i umjetnosti u dokumentu SANU II.
Vučić pokušava da relativizira i falsifikuje, po receptu tog hegemonističkog i nacionalističkog dokumenta, sve događaje u kojima je Srbija bila glavni akter tokom devedesetih godina prošlog vijeka.

Agresija na Bosnu i Hercegovinu je rezultirala genocidom na teritoriji Bosne i Hercegovine, pa je stoga neprihvatljiva lažna ponuda srbijanskog premijera. Stvari se moraju vratiti na početak gdje Srbija mora napraviti iskreno izvinjenje za počinjeni genocid nad Bošnjacima. Sve ostale ponude iz Beograda, kao i naivno ponašanje pojedinih lidera iz Sarajeva, ne nudi nikakva dugoročna riješenja. Nema pomirenja bez iskrenog pokajanja za počinjeni genocid, kao ni zajedničkih datuma na spomen žrtvama i ovakva ponuda ne dolazi u obzir, navodi se u reagovanju predsjednika SBiH Amera Jerlagića.

(Kliker.info)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Fuke
    Fuke 09 Augusta, 15:24

    tako je Amere, jedino ispravno rjesenje za uspostavljanje normalnih odnosa između dvije drzave.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku