hamburger-icon

Kliker.info

Jelovac: Borasov zahtjev za smjenu Dželilovića ne vrijedi

Jelovac: Borasov zahtjev za smjenu Dželilovića ne vrijedi

03 Jula
21:31 2008

Predsjednik Skupštine HNK Ramiz Jelovac potvrdio je jučer u izjavi za «Dnevni avaz» da je i formalno primio zahtjev premijera HNK Srećka Borasa za rješenje Esada Dželilovića s dužnosti ministra prosvjete, znanosti, kulture i sporta, te provođenje postupka imenovanja novog ministra sukladno zakonu.  U obrazloženju premijera Borasa navodi se da Dželilovićevu smjenu traži jer nije realizirao odluku Vlade HNK  o usvajanju Programa utroška dijela novčanih sredstava utvrđenih budžetom HNK za 2008. godinu s pozicije sufinanciranje projekata u informiranju.

Predsjedavajući Jelovac kaže da je zahtjev premijera Borasa zapravo papir koji puno ne vrijedi.

– Znate kako kaže stara junačka pjesma: «I prije su knjige dolazile…».  Ne vjerujem ni da je premijer Boras mislio ozbiljno kada je slao ovaj zahtjev za smjenu Dželilovića. Mislim da je to samo uradio pod pritiskom svoje stranke. Ne vjerujem da će se ovaj zahtjev  naći u skupštinskoj proceduri, odnosno da će se na sjednici uopće odlučivati o tome. Jer, teško da će biti sakupljena potrebna dvotrećinska skupštinska većina da bi se to izglasalo – rekao je Jelovac.

Slaže se sa ocjenom da se na ovaj način kriza vlasti HNK produbila. Jelovac je kazao da je Boras donio i odluku da blokira sve isplate iz budžetskih sredstava zbog odbijanja Dželilovića da ispuni njegovu odluku. 

– Tako je praktično cijeli kanton blokiran, ne mogu biti isplaćene plate, izmireni troškovi… To je nedopustivo. Mislim da tu ima posla i za tužioca – kazao je Jelovac.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku