hamburger-icon

Kliker.info

Jasmina Prpić u utrci za veliko priznanje Njemačke

Jasmina Prpić u utrci za veliko priznanje Njemačke

04 Maja
06:05 2015

JasminaP1Ovih dana Socijaldemokratska partija (SPD) Savezne Republike Njemačke, nakon velikih i zahtjevnih  diskusija i rasprava, proglasila je tri kandidata koja konkuriraju za visoku i prestižnu nagradu Njemačke “Gustav Heinemman Birgerpreis 2015”, koja se dodjeljuje za zasluge iz oblasti demokratije, mira i solidarnosti, a vrijednost je 10.000 eura.

Među troje nominiranih je i organizacija iz grada Frajburga “Anwaltinen ohne Grenzen” (Advokatice bez granica), na čijem je čelu Banjalučanka Jasmina Prpić. Glasanje je putem interneta i onaj ko dobije najviše glasova, 11. juna će u Berlinu iz ruku ministra Zigmara Gabriela (Sigmar) dobiti nagradu.

Jasmina Prpić poznata je advokatica iz njemačkog grada Frajburga, koja je 2007. godine osnovala ovo udruženje, a kojem su se kasnije pridružile mnoge advokatice porijeklom iz Španije, Italije, Turske, Hrvatske, Njemačke…

Prije dvije godine zbog velikih zasluga Jasmina je u jednoj anketi proglašena i za ženu godine u Njemačkoj.

– Drago mi je i presretna sam što ljudi prepoznaju naš rad u jednoj takvoj zemlji kao što je Njemačka. Naravno, sretna sam da smo uopće nominirane, a bit ću puno sretnija ako ova nagrada pripadne nama – rekla nam je Prpić.

(Kliker.info-Avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku