hamburger-icon

Kliker.info

Ja Tebi, Ti Meni : Jelka Miličević 2006. godine založila svu svoju imovinu kako bi Čovića izbavila iz zatvora!

Ja Tebi, Ti Meni : Jelka Miličević 2006. godine založila svu svoju imovinu kako bi Čovića izbavila iz zatvora!

14 Marta
15:18 2015

Cova666Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH obznanio je da će za buduću ministricu finansija u Vladi FBiH predložiti Jelku Miličević, piše novinska agencija Patria.Poznato je od ranije da će svoj „blagoslov“ za njeno imenovanje morati dati i Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA te Željko Komšić, lider DF-a. Međutim, nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) Izetbegović je prokomentirao izbor budućeg ministra finansija.

– Nikad nisam čuo za Jelku Miličević – kazao je kratko.

Ali za razliku od Izetbegovića, Čović jako dobro poznaje Miličevićevu koja je diplomirani ekonomista, a trenutno se nalazi na mjestu člana Upravnog odbora Agencije za bankarstvo BiH.Prema dostupnim podacima, Miličevićeva je ranije bila član Komisije za procjenu imovine preduzeća “Soko”. A, ranije je poznato iz iskaza Kemala Čeuševića, nekadašnjeg direktora UIO-a da je prodajom neretnina kompanije Soko Čović napravio milionski kriminal, odnosno oštetio državni budžet.

Da Čović ima dugova prema Miličevićevoj kazuje još jedan podatak. Naime, 2006. godine ona je založila svoju imovinu za kauciju kako bi Čović bio pušten iz zatvora.Tada je tadašnji predsjednik Federacije BiH Niko Lozančić i još jedanaest ministara ili visokih dužnosnika BiH založilo svoju imovinu kao jamstvo za puštanje na slobodu Dragana Čovića.

To su učinili tadašnja federalna ministrica pravosuđa i potpredsjednica HDZ-a BiH Borjana Krišto, zatim i tadašnji prvi čovjek Hercegovačko-neretvanske županije Miroslav Ćorić, mostarski poduzetnik Dinko Slezak, nekadašnja ministrica vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mila Gadžić, član Središnjeg odbora HDZ-a Vlado Čuljak, bivši zamjenik federalnog revizora Brana Kolobarić te i članica Komisije za procjenu imovine poduzeća Soko Jelka Miličević.

Dragan Čović bio je osuđen, a kasnije i oslobođen optužbi za zloupotrebu položaja i ovlasti, korupcije i drugih sličnih kaznenih djela u vrijeme kada je bio ministar finansija Federacije BiH.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku