hamburger-icon

Kliker.info

Izetbegović o Dodiku : Nerviraju nas njegove izjave, ali djela mu nisu tako loša

Izetbegović o Dodiku : Nerviraju nas njegove izjave, ali djela mu nisu tako loša

07 Marta
15:47 2008


Bakir Izetbegović, potpredsjednik Stranke demokratske akcije i poslanik ove partije u Parlamentu BiH,potvrdio je u razgovoru za Dnevni avaz da nejedinstvo bošnjačkih političara postaje jedan od problema cjelog bh društva .
– Nažalost, tako je. Ali, to nije nerješiv problem. Predsjednici dvije najjače bošnjačke stranke imaju priliku da donose popravke i u nekoliko sljedećih godina narodu osiguraju ono što smo mu obećali, i što s pravom očekuje: ubrzane reforme, ekonomski oporavak, sigurnost. Potrebno je redovno komunicirati, iskreno razgovarati. Prije nekoliko dana susreo sam se s Harisom Silajdžićem, a mislim da će uskoro doći i do susreta Silajdžić-Tihić. Još nije kasno da ovaj tandem popravi personalne odnose i uozbilji funkcionisanje koalicije, da, recimo, barem jednom mjesečno zajedno pozovu premijere, ministre, guvernere iz SDA i SBiH, da se proanaliziraju najbitniji problemi u državi i dogovore rješenja.
Između ostalog Izetbegović je odgovorio i na pitanje kako parirati Dodiku, koji se promovisao u centralnog političara u BiH.
– I u incidentima i u ekonomskim potezima ima dobra doza praznine i blefa. Niti će RS krenuti u avanture razdruživanja, niti se ekonomska situacija u tom entitetu oporavlja kako se to želi predstaviti – potpisuju se neki milionski ugovori i koncesije, ali se na terenu slabo šta realizuje. Možda će od tih projekata jednog dana i biti nešto dobro, ali radnik i penzioner u RS i dalje živi lošije od radnika i penzionera u Federaciji, a o boračkoj i invalidskoj zaštiti u RS da i ne govorim, to se ne da porediti sa stanjem u Federaciji.Ne treba se mnogo obazirati na Dodikove priče, on dobro zna da od otcjepljenja RS nema ništa, da može samo izazvati krizu koja će prvo pogoditi njegovu vlast i njegove investicije u povoju. Ima mnogo ljudi koji nisu zadovoljni životom, šansama i stanjem u BiH, mijenjali bi nešto, pa makar i uz rizike. Milorad Dodik sigurno ne spada u takve, on nema razloga da pokvari idilu u kojoj trenutačno uživa. I neće trebati nikakva posebna strategija kada je u pitanju Dodik i razvoj BiH.Nerviraju nas njegove izjave, ali djela mu nisu tako loša – BiH napreduje ka Evropi, a eventualni razvoj RS ujedno će biti i razvoj BiH. SNSD-ova vlast ipak je veliki napredak u odnosu na ono što smo imali ranije u tom entitetu,kazao je između ostalog Bakir Izetbegović. (Kliker .info)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku