hamburger-icon

Kliker.info

Istukao komšiju zbog narodne muzike

Istukao komšiju zbog narodne muzike

23 Juna
00:37 2008

Ako ne prestaneš slušati tu seljačku muziku ubit ću te, zaprijetio je još neidentifikovani muškarac koji je preksinoć oko 22.30 u jeku nogometnog navijanja prilikom susreta Holandija – Rusija upao u stan Seada Sejmenovića u naselju Slatina u Tuzli.

Sejmenović je s prijateljem Seadom Selimovićem također gledao četvrtfinalnu utakmicu Evropskog prvenstva, ali je i slušao narodnu muziku koju su puštali na radio-stanici Glas Drine.

Tvrdi da muzika nije bila prebučna da bi nasilniku smetala dok gleda utakmicu i nije mu jasno zašto je kod "vatrenog navijača" muzika izazvala takav izliv bijesa.

Neidentifikovani nasilnik, kojeg Sejmenović poznaje iz viđenja, razvalio je ulazna vrata njegovog stana i utrčao u sobu u kojoj su gledali utakmicu i slušali muziku.

Nogom je prevrnuo sto i pošutao predmete na koje je naišao, a onda Seadu uperio pištolj u glavu. Seadovom prijatelju je naredio da napusti stan, inače će i njega ubiti.

"Uhvatio me za vrat, pištolj mi gurnuo u usta i vikao na mene. Onda me nekoliko puta udario kundakom po glavi i grudima", ispričao je Sejmenović koji je kasnije zatražio pomoć u UKC Tuzla.

Nasilni komšija je, nakon što je Sejmenovića natjerao da ugasi "seljačku muziku", naišao na njegovog sina Sakiba. Mašući pištoljem mladiću je rekao da mu je "u stanu sve pošutao i da će ih sve pobiti ako još jednom čuje Glas Drine".

Incident je prijavljen policiji i u toku je istraga o ovom slučaju i potraga za napadačem.  

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku