hamburger-icon

Kliker.info

Institut za istraživanje genocida Kanada : Glavna opoziciona stranka Kanade osuđuje Dodikove antidržavne aktivnosti i negiranje genocida

Institut za istraživanje genocida Kanada : Glavna opoziciona stranka Kanade osuđuje Dodikove antidržavne aktivnosti i negiranje genocida

12 Aprila
15:04 2024

Glavna opoziciona politička partija Kanade, Konzervativna partija, pridružila se vladajućoj koaliciji Liberalne partije i Nove demokratske partije u beskompromisnoj osudi antidržavnog, antiustavnog i anticivilizacijskog djelovanja Milorada Dodika i njegovog političkog establižmenta i osudi negiranja države Bosne i Hercegovine i genocida u Srebrenici od strane Milorada Dodika.

Institut za istraživanje genocida Kanada iz ureda lidera glavne opozicione političke partije Kanade dobio je izuzetno značajan dopis.

“U ime poštovanog Pierre Poilievrea, hvala vam na prepisci. Primili smo vašu zabrinutost.

Od 1992. godine Kanada je igrala ključnu ulogu u razvoju Bosne i Hercegovine, uključujući: očuvanje mira, sigurnost, rekonstrukciju, institucionalnu reformu, jačanje institucija na državnom nivou i promoviranje dobrog upravljanja i vladavine prava.

Aktivnosti Milorada Dodika predstavljaju kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Konzervativna partija smatra da Kanada, kao članica Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira, mora jasno ustati protiv postupaka i aktivnosti Milorada Dodika povezanih s destabilizacijom regiona ili korupcijom.

Konzervativna partija poziva Vladu Kanade da radi sa našim saveznicima u NATO-u na razvijanju odgovarajućih odgovora na bilo koje nezakonite ili destabilizujuće aktivnosti koje se tiču Bosne i Hercegovine. Budite uvjereni da ćemo i dalje smatrati Vladu Kanade odgovornom po ovom pitanju”, navodi se.

Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada zahvalio se predsjedniku Konzervativne partije Kanade.

“Odgovor Konzervativne partije kao i mnogi odgovori vladajuće parlamentarne koalicije koje redovno dobivamo jasno pokazuju da je Kanada veliki prijatelj Bosne i Hercegovine, da podržava njen euroatlanski put i na kraju najvažnije, da podržava teritorijalni integritet, suverenitet, nezavisnost i politički subjektivitet države Bosne i Hercegovine”, saopćeno je iz IGK-a.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku