hamburger-icon

Kliker.info

Igrica napravila pometnju : ‘El Bake’ ide po BH gradovima i skuplja novac izbjegavajući policiju… (Video)

Igrica napravila pometnju : ‘El Bake’ ide po BH gradovima i skuplja novac izbjegavajući policiju… (Video)

22 Aprila
16:42 2018

Nepoznati autori osmislili su video igricu ‘El Bake’ u kojoj se u glavnoj ulozi nalazi bošnjački član BiH Bakir Izetbegović koji odjeven poput pljačkaša skuplja novac širom BiH, izbjegavajući pritom policijske patrole .Igrica “El Bake skuplja novac po bosanskohercegovačkim gradovima”, koja je odmah postala hit, započinje uvodnim Izetbegovićevim obraćanjem članovima Stranke demokratske akcije (SDA).

Igrač upravljajući likom Izetbegovića skuplja novac na putu izbjegavajući zapreke poput policijskih vozila, protesta, rupa na cesti.

Za svaki  sljedeći nivo , po gradovima od Bužima do Sarajeva, povećava se iznos novca koji može osvojiti, a na posljednjoj razini je na raspolaganju poseban bonus s vrećom zlata, što aludira na skupljanje pomoći po arapskom i muslimanskom svijetu.

U opisu igrice na Google Play trgovini, autor navodi kako se ona preporuča osobama koje se “nalaze među 100.000 ljudi koji su zaposleni i imaju viška vremena”, očito aludirajući na članove stranke zaposlene u javnim poduzećima i institucijama.

“Ako Bake nije pomogao tebi, to ne znači da ti ne trebaš pomoći Baketu. Olakšaj mu put kroz igricu, a Bake će tebi, možda, olakšati put preko granice”, navode autori igrice, javlja agencija Hina.

“Svjedočimo, po ko zna koji put, sinhronizovanom napadu i bezobraznom pokušaju diskreditacije predsjednika Bakira Izetbegovića, te predstavljanja njega kao faktora nestabilnosti u bosanskohercegovackoj političkoj areni. Taj napad koordinisano izvršavaju velikosrpski i velikohrvatski centri, uz snažnu podršku domaćih izdajnika.
Svjesni smo da ti napadi, sve dok postoji bošnjački lider koji vodi realnu i umjerenu politiku, koji se istovremeno nije spreman odreći prava bošnjačkog naroda na državu, vjeru, ponos, jezik i ostala temeljna ljudska prava, nikada neće prestati. Izgleda da im stotine drskih reakcija i saopštenja nisu bili dovoljni, jer su evidentno njihove namjere prozrete od našeg naroda. Ovaj put su otišli korak dalje i napravili amatersku igricu  u kojoj su iskoristili i zloupotrijebili glas predsjednika Izetbegovića, ponovo ga pokušavajući diskreditovati. To nas i ne čudi od njih”, stoji u saopćenju Asocijacije mladih SDA.
(Kliker.info)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku