hamburger-icon

Kliker.info

IGK : Više od 20.000 prijatelja istine i pravde potpisalo peticiju kojom se traži zabrana prikazivanja filma “Republika Srpska: Borba za slobodu”

IGK : Više od 20.000 prijatelja istine i pravde potpisalo peticiju kojom se traži zabrana prikazivanja filma “Republika Srpska: Borba za slobodu”

14 Oktobra
03:08 2022

Za samo dva dana skoro 20.000 prijatelja istine i pravde širom svijeta se odazvalo pozivu Instituta za istraživanje genocida Kanada {IGK} i potpisalo peticiju kojom se traži zabrana prikazivanja filma “Republika Srpska: Borba za slobodu”, kanadskog autora Borisa Malagurskog.

Peticija sa svim potpisnicima biće poslana gradonačelnicima svih gradova u kojima je najavljena projekcija filma, premijerima i predsjednicima država tih gradova, bitnim političkim, akademskim i kulturnim subjektima Kanade, SAD i Evropske Unije.

IGK će zahtijevati od nadležnih kanadskih ministarstava preduzimanje mjera protiv kanadskog autora Borisa Malagurskog, reditelja sramnog filma “Republika Srpska: Borba za slobodu” o čemu će javnost biti uskoro informisana. Osnovni cilj peticije je upozoriti svjetsku javnost da se trenutno na području entiteta RS nalazimo u zadnjoj fazi genocida, to je negiranje genocida.

Takođe peticijom upozoravama akademsku, političku i kulturnu javnost svijeta na novu, 11. fazu genocida koja je specifična u BiH, to je trijumfalizam, slavljenje zločina. IGK putem peticje i svoga ukupnog rada upozorava svijet na nastavak genocida u BiH drugim sredstvima, navodi se u saopštenju za javnost Instituta za istraživanje genocida Kanada {IGK}.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku