hamburger-icon

Kliker.info

Ibrahim Šehić: Hodati gradom uzdignute glave nema svoju cijenu

Ibrahim Šehić: Hodati gradom uzdignute glave nema svoju cijenu

29 Maja
12:57 2008

Nakon što je skoro kompletna popis igrača koji je objavio Denijal Pirić za utakmicu sa Azerbejdžanom na Bilinom polju pao u vodu, v.d. selektor se, kako doznajemo okrenuo premijerligaškim igračima. Ipak, iako Pirić nigdje javno jučer nije objavio spisak onih koje namjerava pozvati kako bi se utakmica uopšte odigrala, jučer su poslani pozivi u klubove. U NS BiH nam nisu htjeli ili smjeli, reći ko se sve našao na Pirićevom spisku, odnosno spisku koji bi Ilji Dominkoviću i kompaniji iz vrha NS BiH trebali poslužiti kao otirač s kojim će privremeno oprati svoje marifetluke i produžiti agoniju bh. fudbala.Prema informacijama do kojih smo jučer došli, osim već ranije pozvanog Dialibe Bubakara, na Pirićevom novom spisku su se našla još trojica igrača Željezničara, Semir Štilić, Edin Cocalić i golman Ibrahim Šehić.Jučer smo pokušali stupiti u kontakt sa pomenutim trojcem, međutim, samo se golman Ibrahim Šehić udostojio odogovoriti na telefonski poziv. Evo šta je Šehić kazao na upit da prokomentira poziv Pirića:- Prvo nisam još vidio taj poziv, niti me iko obavijestio da je on stigao. A drugo, činjenica je da sam vrlo mlad i da mi nastup u "A" selekciji itekako može pomoći u karijeru – kazao je na startu Šehić i potom dodao:- Međutim, nisam siguran da ću biti u mogućnosti da se odazovem. Imam stomačnih problema, i upitno je hoću li moći braniti u Posušju u posljednjem kolu Premijer lige BiH. Da se ne lažemo, sve i da sam potpuno zdrav, ne znam kako bih postupio. Jer, bez obzira koliko mi pozitivnog donosi taj nastup u "A" timu, ne znam kako bih sutra izašao na ulicu u pogledao ljudima u oči. A i sami znate kako obični ljudi, pa i moji "Manijaci", gledaju na sve ovo. Jednostavno, tako sam odgojen, hodati uzdignute glave gradom nema svoju cijenu – poručio je mladi Ibrahim Šehić.Poziv je dobio i Damir Hadžić, prvotimac Sarajeva. Upitan kako će odgovoriti na poziv, Hadžić je bio kratak i jasan:- Ma bole me leđa. A i imam je puno godina, bolje da daju šansu mlađim momcima.Šta reći osim da će Pirić vjerovatno uspjeti skupiti kakvu takvu selekciju, koju će izvesti na megdan Azerbejdžanu, kako sada stvari stoje, na praznom Bilinom polju. Ono što je sigurno jeste da će to biti selekcija dva-tri menadžera bliska vrhuški NS BiH, te nekolicina igrača koji bi za nastup u "A" timu i rođenoj majci, a kamo li naciji – okrenuli leđa.
Totalni cirkus u NS BiH 
Kakav cirkus i haos vlada u NS BiH najbolje pokazuje sitauacija oko rezervnog spiska koji je v.d. selektor Denijal Pirić napravio kao alternativu silnim otkazima sa prvobitnog spiska.Dan prije nego će iz Saveza biti odaslani pozivi u klubove, od jednog menadžera smo dobili imena igrača koji su se našli na spisku.Tražili smo službenu potvrdu, i kontaktirali smo NS BiH. Javio nam se sekretar Elmir Pilav, i kazao kako on ne smije dati spisak, te nas uputio da "zivkamo" klub po klub! Ne znam šta se time htjelo postići, ali je sigurno da znaju svi oni koji će Bilino polje naredne nedjelje zaobilaziti u širokom luku.
Spisak menadžera
Nakon što smo upućeni na zivkanje svakog kluba u Premijer ligi BiH kako bi saznali koga je sve Pirić pozvao, shvatili smo da je menadžer koji nam ga je izdiktirao dan ranije bio vrlo precizan i upućen.Evo spiska igrača koje u Savezu kriju, iz samo njima znanih razlogam, a koji bi trebali poslužiti mešetarima iz NS BiH da spase što se spasiti može: Ibrahim Šehić, Jasmin Burić, Edin Cocalić, Semir Štilić, Staniša Nikolić, Ermin Zec, Admir Aganović, Said Huseinović, Kenan Čejvanović, Ante Serdarušić, Ivan Krstanović i Damir Hadžić.
Serdarušiću ne znaju ime, Burića pozvali na Koševo
Tri sata smo potrošili pozivajući klub po klub. A tamo smo, osim pozvanih imena, saznali i sljedeće:
– Jasmin Burić pozvan je na prijateljsku utakmicu BiH – Azerbejdžan koja će se odigrati 1. juna na stadionu Asim Ferhatović Hase – ljubazno su nam izdiktirali u pres služni na Bilinom polju.- Sreća pa imamo samo jednog Seradrušića u ekipi, inače ne bi znali koga poslati. Očito da ne barataju imenima pozvanih igrača – saopšteno nam je iz Uprave Posušja.- Koliko ja mogu shvatiti dva su igrača pozvana, ali ne znam koja. Jer, na faksu koji nam je došao, se ne vide imena. Zvali smo u Savez da ponove poziv, međutim nisu nam odgovorili – kazali su iz pres službe tuzlanske Slobode. (Kliker.info-San)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku