hamburger-icon

Kliker.info

I NFL protiv predsjednika: Eskalirao Trumpov sukob sa sportistima !

I NFL protiv predsjednika: Eskalirao Trumpov sukob sa sportistima !

25 Septembra
05:58 2017

Rat između sportista i predsjednika SAD Donalda Trumpa je dobio nastavak, a sada su novi udarac zadali igrači američkog fudbala.Već je poznato kako je Trump ušao u sukob i sa NBA zvijezdama, nakon što je povukao pozivnicu Golden State Warriorsima na tradicionalni prijem u Bijeloj kući.

Sada sukob ima nastavak, tako su tamnoputi igrači NFL timova Baltimore Ravensa i Jacskonville Jaguarsa protestovali klečanjem tokom intoniranja himne SAD pred njihov duel.  Ovaj slučaj nije zabilježen samo na jednoj utakmici, također, klečali su tamnoputi igrači i na ostalim utakmicama tokom sedmice.

Ne tako davno, ovi protesti pokrenuti su od strane NFL igrača Colina Kaepernicka na ljeto 2016. godine, nakon velikog broja brutalnih akcija policije nad Afroamerikancima u SAD. Naravno, Trump je imao šta reći, pa je prije nekoliko dana poručio da bi svi NFL igrači koji kleče dok se intonira himna trebalo da budu otpušteni iz svojih klubova.  Podrška igračima nije falila, jer su je vlasnici Ravensa i Jaguarsa dali svojim igračima i cijeloj NFL ligi.

“Razgovarao sam sa kapitenom prije utakmice i pružio sam punu podršku svojoj ekipi tako i cijeloj NFL ligi. Bila mi je čast da budem sa njima i njihovim kolegama. Naš tim i NFL podržavaju našu naciju sa svim različitostima. Mnogo posla je ispred nas, a sporni komentari predsjednika to otežavaju”, istakao je Shahid Khan, vlasnik Jaguarsa. “Proteste igrača u potpunosti podržavamo. Svaki glas se mora daleko čuti. Ovo je demokratija na najvišem nivou”, rekao je Steve Bisciotti.

(Kliker.info-SS)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku