hamburger-icon

Kliker.info

HSP Đapić – dr. Jurišić osuđuje pokušaje nenamjenskog trošenja 100 miliona KM za izgradnju kampusa Sveučilišta

HSP Đapić – dr. Jurišić osuđuje pokušaje nenamjenskog trošenja 100 miliona KM za izgradnju kampusa Sveučilišta

07 Decembra
01:46 2006

HSP Đapić- dr. Jurišić, kako se navodi, pozdravlja odluku o izgradnji sveučilišnog kampusa, ali smatra da je sadašnja lokacija Sveučilišta u središtu Mostara, na kojoj se želi proširiti kampus, nauvjetna i nelogična.

 

"Većina sveučilišnih kampusa u zapadnoj Europi se grade na periferiji gradova i za to se koriste prostori bivših vojarni. Tako imamo primjere u Republici Hrvatskoj da se sveučilišni kampus u Zagrebu gradi u bivšoj vojarni Borongaj , a u Rijeci u bivšoj vojarni na Trsatu", stoji u priopćenju.

 

U HSP-u Đapić- dr. Jurišić se pitaju zašto je povjerenstvo Sveučilišta u Mostaru za izgradnju kampusa izabralo središte grada, a ne prostor vojarne Heliodrom, koje je Vlada Federacije BiH ustupila Sveučilištu upravo za tu namjenu.

 

 

"U HSP-u Đapić- dr. Jurišić držimo da je, nažalost, još jednom došla do izražaja poznata boljka osobnih ili interesa uske skupine ljudi te da dr. Franjo Ljubić, koji je rektor van mandata, dodjeljuje posao vrijedan 100 milijuna maraka za izgradnju sveučilišnog kampusa svom susjedu, inače vlasniku trgovačkog, a ne građevinskog poduzeća", stoji u priopćenju.

 

U priopćenju se nadalje ističe kako je znanje i obrazovanje najbitnije za opstanak i napredak Hrvata u BiH te da se ova donacija, koja se neće nikada više ponoviti, mora iskoristiti za trajno rješavanje pitanja sveučilišnog kampusa.

 

"Stoga pozivamo hrvatsku Vladu na čelu s predsjednikom Ivom Sanaderom da zamrznu donaciju dok se ne riješe pitanja najadekvatnijeg mjesta za sveučilišni kampus i izbora novog vodstva Sveučilišta u Mostaru", navodi se u priopćenju.

 

 

(Fena)

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku