hamburger-icon

Kliker.info

Hrvatska: Poginuo ronilac iz BiH, za ženom se traga

Hrvatska: Poginuo ronilac iz BiH, za ženom se traga

11 Septembra
03:27 2006

Danas do kasno poslijepodne nije okončana tragedija na moru u uvali Nove Cesarice u podvelebitskom kanalu. Naime, ni nakon cjelodnevne potrage nije pronađena Biserka Crnarić (40) iz Zagreba koja je nestala u moru u subotu oko 13.30 sati. Njezin prijatelj Mirko Đurović (45), s kojim je krenula u subotu u morsku avanturu, sat vremena nakon što je krenula potraga pronađen je mrtav u moru, a sudbina komercijalistice Astra trgovine iz Zagreba ostala je i dalje nepoznata. Potraga za nesretnom ženom trajala je danas cijeli dan. U pretraživanje širokoga morskog pojasa, osim pet ronilaca, uključio se i policijski brod Hrabri Lučke kapetanije iz Karlobaga. More je prijepodne iz zraka pretraživao i MUP-ov helikopter.

S obale je vijesti o sestri cijeli dan iščekovao brat Tomislav Crnarić, koji je bio siguran da ju je more progutalo, samo ne znajući, kao ni ronioci, na kojem dijelu uvale. – Platila je danak neiskustvu u ronjenju, rekao je kroz suze brat Tomislav, pričajući da su njegova sestra i njen poginuli prijatelj Mirko Đurović došli u petak na ljetovanje u njegovu vikendicu. U subotu su nakon ručka krenuli roniti. Tragedija u uzburkanom moru, na kojem je toga dana puhala orkanska bura, počela je samo pola sata nakon što su Mirko i Biserka zaronili. Vikendaši blizu mjesta tragedije danas su pričali da su čuli zapomaganje ženskog glasa iz mora. Ubrzo je stigla pomoć, ali roniocima nije bilo spasa.
– Ne vjerujem da je bura mogla biti kobna za njih dok su ronili.
 Njen je glas bio taj koji je tražio pomoć. Ne znam kamo je poslije mogla nestati. Možda ju je bura odnijela prema Pagu – nagađao je brat Tomislav o sudbini svoje sestre, tvrdeći da su mu policajci koji su pregledali utopljenika rekli da su njegove boce s kisikom bile potpuno
prazne. Miro Đurović i Biserka Crnarić godinama su živjeli nevjenčano. Mirko Đurović, izbjeglica iz Sarajeva, radio je u Njemačkoj, dok je Biserka bila po struci diplomirani agronom i omiljena radnica u Astra trgovini. Potraga za Biserkom Crnarić se i dalje nastavlja.
(Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku