hamburger-icon

Kliker.info

Hillary Clinton : Ako postanem predsjednica SAD-a svako dijete će imati zdravstveno osiguranje

Hillary Clinton : Ako postanem predsjednica SAD-a svako dijete će imati zdravstveno osiguranje

23 Januara
04:10 2007

– Jednostavno je pogrešno da bilo koje dijete u Americi nema zdravstvenu skrb. Tu ćemo početi – rekla je Hillary i najavila da će u Senatu predložiti zakon kojim bi se Program zdravstvenog osiguranja djece (CHIP), koji se plaća iz federalnog proračuna, proširio “na milijune djece čije si obitelji danas ne mogu priuštiti zdravstvenu njegu”. U SAD-u, naime, 8,3 milijuna djece nema zdravstveno osiguranje, a još milijuni imaju police koje im omogućuju vrlo ograničenu njegu.Za početak kampanje Hillary je odabrala pomno režirani nastup u jednoj klinici na Manhattanu, koji je trebao pokazati i njezinu pamet i toplu materinsku stranu. U jednom je trenutku pozvala da joj se za govornicom pridruže djeca iz publike, nakon čega četverogodišnja Camilla Harden, koja također ima zdravstveno osiguranje zahvaljujući programu CHIP, praktički više nije puštala senatoričinu ruku, osim kada je otišla u publiku po svoju dvogodišnju sestru Oliviju. Svaki put kad je Hillary potapšala djevojčice, sijevnuli bi deseci bliceva.Hillary je pojasnila da su se milijuni obitelji našle u procjepu jer zarađuju previše da bi imale pravo na program CHIP, a premalo da bi si mogle priuštiti komercijalno zdravstveno osiguranje. Senatorica sada želi da i obitelji koje zarađuju pet puta više od službene granice siromaštva imaju pravo da im država plati to osiguranje, kao i da sve obitelji, bez obzira na dohodak, imaju pravo kupiti ga same.- To će biti još jedan korak prema danu kada će, jednom zauvijek, Amerika omogućiti kvalitetnu i povoljnu zdravstvenu njegu za baš svakog Amerikanca – rekla je Hillary. Tako se senatorica

Clinton vratila zdravstvenoj skrbi, nakon što je 1993. u administraciji svog supruga bila na čelu incijative da se napravi nacionalni zdravstveni program. Taj ju je pothvat i proslavio, jer ju je predstavio kao prvu damu koja odbija biti u sjeni svoga supruga, ali i ozloglasio jer je inicijativa neslavno propala. Hillary je najavila početak trodnevne serije internet-chatova s pristašama, a za idući vikend posjet Iowi, gdje su 14. siječnja 2008. prvi demokratski predizbori.(Jutarnji list)

 

 

Udar na Obamu

 

 

Senator Barack Obama, jedan od potencijalnih kandidata Demokratske stranke za predsjednika SAD-a, pohađao je kao dječak muslimansku vjersku školu, medresu, i to prešutio, priznajući samo da je pohađao većinski muslimansku školu, objavio je konzervativni magazin Insight, a u tekstu se tvrdi da je izvor podatka izborni stožer senatorice Clinton, koja se s Obamom natječe za nominaciju njihove stranke na izborima 2008.(Times)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku