hamburger-icon

Kliker.info

Hicima iz pištolja ubijen 28-godišnji Faruk Starčević

Hicima iz pištolja ubijen 28-godišnji Faruk Starčević

27 Decembra
06:51 2006

Dvadesetosmogodišnji Faruk Starčević iz Doline kod Zavidovića ubijen je jučer u 2.15 sati ispred ugostiteljskog objekta "Blue Moon" u Alićima, vlasništvo Fikreta Joldića iz Zavidovića. I pored brze intervencije ekipe Hitne pomoći koja je povrijeđenog mladića prevezla u Dom zdravlja, ljekari su mogli samo konstatirati smrt.  Prema nepotvrđenim informacijama, u Starčevića je iz pištolja pucao Sinan Huseinović iz Šerića kod Zenice. Nakon pucanjave, Huseinović je pretučen i s teškim povredama prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Kako nam je potvrđeno u zeničkoj bolnici, Huseinović je primljen na Urgnetni blok oko 3.45 sati s povredama glave, desne šake i prijeloma lijevog stopala. Oko 11 sati je pušten, nakon čega je u pratnji policije prebačen u zenički pritvor. Kako saznajemo, za sada se u pritvoru nalaze još dvije osobe pod sumnjom da su učestvovale u tuči, a u policiju je priveden i veći broj očevidaca i svjedoka na saslušanje kako bi eventualno pomogli u rasvjetljavanju događaja.
Do incidenta je, kako saznajemo, došlo nakon prepirke koja je izbila između više osoba, među kojima su bili i ubijeni Starčević te Huseinović.
Potom je izbila i tuča, koja se nastavila i ispred objekta. U jednom momentu Huseinović je izvukao pištolj i ispalio nekoliko hitaca u pravcu Starčevića.
Nakon toga je jedan od učesnika, nezvanično saznajemo da se radi o Fikretu Joldiću, vlasniku kafane, od Huseinovića oteo pištolj i zadao mu nekoliko udaraca u glavu.
Policajci iz Zavidovića i nadležni tužilac jučer su nekoliko sati obavljali uviđaj. Rečeno nam je da će detalji o ovoj tragičnoj tuči biti poznati nakon intenzivne istrage koja je u toku. 
– Prije dvije godine umrla je Farukova majka Rukija. Sestra Berina je udata i živi sa svojom porodicom u Luksemburgu. Farke je bio zlatno dijete, momak za primjer u naselju. Svi smo šokirani. Nikada nikoga nije uvrijedio. Teško nam je svima – rekli su nam Salih Kovačević i Fikret Bajrić, prve komšije ubijenog mladića, koje smo zatekli ispred kuće Starčevića u Dolini. Porodična kuća nastradalog Faruka Starčevića u Dolini, 500 metara udaljena od mjesta gdje se odigrao nesretni slučaj, jučer je bila zaključana. Saznali smo od komšija da je Farukov otac Sakib, inače veterinarski tehničar, otišao kod brata Salima te da je vijest o pogibiji sina jedinca veoma teško primio.

(Dnevni avaz)

Obavljena obdukcija

– U Tuzli je obavljena obdukcija Faruka Starčevića, kojom je potvrđeno da je smrt nastupila usljed upotrebe vatrenog oružja. S obzirom na vjersku i nacionalnu pripadnost učesnika, događaj se ne može dovesti u vezu s obilježavanjem Božića – kazao je Senaid Hasić, portparol MUP-a ZDK.
Jučer se špekuliralo i da ubijeni mladić nije bio učesnik tuče, nego je izašao van objekta da smiri svađu između nekoliko osoba.

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku