hamburger-icon

Kliker.info

HDZ BiH priznao da je Komšić novi hrvatski član Predsjedništva BiH

HDZ BiH priznao da je Komšić novi hrvatski član Predsjedništva BiH

02 Oktobra
21:10 2006

Glasnogovornik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine Mišo Relota izjavio je danas Agenciji FENA da je Željko Komšić, kandidat  SDPa- BiH, "glasovima nehrvata" izabran  za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. "Gledajući hrvatsko biračko tijelo, Ivo Miro Jović pobijedio je protukandidate", kazao je Relota.
Upitan za rezultate HDZ-a BiH na ostalim nivoima, izjavio je da ova stranka i dalje ima najjaču poziciju u županijama u kojima je dosad bila tradicionalno jaka, izuzev u Hercegobosanskoj županiji.
Inače, prema informacijama Općinske izborne komisije Tuzla, koja s manjim zakašnjenjem završava postizborni posao, na osnovu 70 posto prebrojanih glasačkih listića za Predsjedništvo BiH, kandidat Stranke za BiH Haris Silajdžić dobio je najviše glasova. Drugi po broju glasova je Željko Komšić, kandidat SDP-a, treći Mirnes Ajanović, kandidat Patriotskog bloka BOSS – SDU i četvrti Sulejman Tihić, kandidat SDABiH.
”Na biralištima u Tuzli jučer je glasalo 46.212 redovnih i 1.405 glasača u odsustvu”, kazala je u izjavi za FENU Nadira Ašćerić, predsjednica Općinske izborne komisije Tuzla.
Najavila je da će posao prebrojavanja glasačkih listića biti završen do 15.00 sati te da će preliminarne podatke o izbornim rezultatima dati oko 13.00 sati.


(FENA)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Daisy
    Daisy 14 Decembra, 21:48

    This ing'shtis just the way to kick life into this debate.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku