hamburger-icon

Kliker.info

HDZ 90 pozvao na “svehrvatsku koaliciju”

HDZ 90 pozvao na “svehrvatsku koaliciju”

11 Juna
18:00 2008

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) 1990 nastavit će političku borbu za ostvarenje prava hrvatskog naroda u BiH na ravnopravnu poziciju s druga dva naroda na javnom radiotelevizijskom sustavu. 
 
HDZ 1990 će insistirati na korištenju svih pravnih mogućnosti na domaćim i međunarodnih sudskim institucijama kako bi na taj način pokušali ostvariti svoje nacionalno pravo, priopćeno je iz te stranke nakon odluke Vijeća za zaštitu vitalnih interesa Ustavnog suda Federacije BiH da usvajanjem Zakona o javnom radiotelevizijskom servisu RTV FBiH nije povrijeđen vitalni nacionalni interes hrvatskog naroda.
 
Iz te stranke ističu da će istodobno predlagati promjenu temeljne zakonske regulativne koja definira javne medije. 
 
Više je nego jasno da Hrvati kao konstitutivni narod u BiH imaju pravo u skladu s dokumentima o ljudskim pravima sami određivati što su njegovi vitalni nacionalni interesi kao što je i afirmacija nacionalnog identiteta za što je danas vrlo bitno i pitanje javnih medija i njihovo ostvarivanje. Političkom borbom se mora naći način i zakonski regulirati kao to temeljno pravo i ostvarivati, priopćeno je iz HDZ-a 1990. 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku