hamburger-icon

Kliker.info

Haris Silajdžić: I programske orijentacije SDA i SBiH su bliske

Haris Silajdžić: I programske orijentacije SDA i SBiH su bliske

04 Oktobra
06:43 2006

Silajdžić se u potpunosti slaže s ocjenom funkcionera SDA Halida Genjca da je ova koalicija logična, navodeći da su programske orijentacije ove dvije stranke jako bliske.
– Ima, naravno, i mnogo otvorenih pitanja o kojima se trebamo dogovoriti, ali je neosporna činjenica da bi to bio izraz želje većine građana. Najvažnije od svega, bez obzira na to ko uspostavi vlast, jeste da konačno krenemo s mrtve tačke, da učinimo nešto na planu ekonomskog razvoja i istovremeno na političkom, da ovoj zemlji bude bolje, da svi građani u ma kojem dijelu živjeli, počnu lakše živjeti – naglašava Silajdžić.
Novi bošnjački član Predsjedništva BiH poručuje svima koji su izabrani, počev od sebe samog, da se nijednog trenutka iz vida ne smije izgubiti činjenica da su na pozicije došli zahvaljujući onima koji su ih birali, te da u naredne četiri godine moraju biti njima na usluzi.
– Građani su nama dali povjerenje da umjesto njih upravljamo državom i nadam se da će svi koji su to povjerenje dobili dobro raditi svoj posao kako bi napokon svima krenulo nabolje – ističe Silajdžić.

(Dnevni avaz)

Nismo izabrani da bismo se svađali

Ultimatum Milorada Dodika, lidera SNSD-a, da predsjedavajući Vijeća ministara BiH mora biti Srbin ili neće biti ništa od formiranja vlasti na državnom nivou, Silajdžić ocjenjuje kao "ne baš dobar početak za rad novog saziva i prije same uspostave vlasti". – Građani očekuju jedan konstruktivan pristup vođenju države, rješavanju problema koji su pred nama, a ne ultimatume. Nisu nas izabrali da bismo jedni drugima ultimatume postavljali, da bismo se svađali, nego da bismo sjedili, dogovarali se i zajednički gradili evropski put BiH – kaže Silajdžić.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku