hamburger-icon

Kliker.info

Hanka Paldum odgovara na optužbe : Mrava nisan zgazila, pomagala sam Srbima

Hanka Paldum odgovara na optužbe : Mrava nisan zgazila, pomagala sam Srbima

21 Januara
15:31 2013

LegendarnaLegendarna bosanskohercegovačka pjevačica Hanka Paldum šokirana je brutalnošću medijske kampanje koja je pokrenuta ovih dana protiv nje u Srbiji nakon informacija da je, navodno, 1993. godine mučila logoraša Gorana Goluba iz zatvora ”Silos” u Hadžićima dok je kopao rovove na Igmanu .Posebnu nejvericu izazvala je informacija da je Paldum logorašu, navodno, naredila da legne na zemlju, a potom mu ”zgnječila polni organ”, uz gomilu psovki. Mediji u Srbiji špekuliraju da bi Paldum mogla da bude osuđena na do 10 godina zatvora.Golubov advokat Dušan Tomić izjavio je srbijanskim medijima da će uskoro podnijeti krivičnu prijavu protiv Paldum pred Općinskom sudom u Sarajevu.”Zatečena sam. Ne mogu da vjerujem da se ovakve gnusne optužbe iznose na moj račun.

 Ovo je dio kampanje koja je vođena protiv svih koji su tokom agresija na Bosnu i Hercegovinu ostali u Sarajevu. Slično su izmišljali na račun, sjećate se, Nedžada Salkovića, pa rahmetli Mirze Delibašića, Safeta Isovića, pokojnog Davorina Popovića…Sve koji su ovdje ostali, napadali su. Stavljali su im neljudske i nemoralne etikete. Ne znam stvarno, nije mi jasno šta se dešava”, kazala je Paldum za AA.Ona vjeruje da je sve to dio šire kampanje koja se već duže vremena vodi protiv BiH i Bošnjaka.”Taj čovjek je vjerovatno izmanipuliran. Ne znam ko ga je našao, ali vjerovatno neke stvari žele da odrade protiv mene koristeći tog čovjeka. Ovo nije samo protiv mene. Mi smo čudni. Sjedimo i stalno čekamo da nas nešto poklopi. A kad nas počnu daviti onda ćemo tražiti zraka da se iščupamo. Nikako da se dozovemo i stanemo ukraj ovome. Nikako da se napravi generalna zaštitu za sve nas. Bio je general Jovo Divjak na tapeti, pa Ilija Jurišić i Ejup Ganić… Evo sada i ja. A zašto mene!? Nikad se nisam bavila politikom. Nikad nisam mrava zgazila u životu, a ne da sam izgovarala takve odvratne riječi koje sam čula.

Iz mojih usta nikad nisu izašle takve riječi”, istakla je.Dodaje kako ne može dosegnuti odakle kreće prljava kampanja koja se vodi protiv nje u Srbiji.”Ovo je čitava jedna haranga protiv svih nas. Daj da nas sve izjednače, da nas u svim segmentima pokušaju uništiti, razvaliti…Advokat Duško Tomić, koliko sam čula, traži da se izvinem? Zašto?! Umjesto da se oni izvinu, da se izvinu oni koji me na pravdi Boga napadaju, oni traže da se ja sada izvinjavam”, ogorčena je Paldum.Tokom opsade Sarajeva od strane agresorskih vojnika koji su stizali u njenu zemlju Paldum, kako ističe, nije mogla vjerovati da će za 20-tak godina ona biti optužena da je ratni zločinac, a ne oni koji su ubijali hiljade Sarajlija, uključujući i djecu.”To je nevjerovatno. Vidimo kompletnu situaciju kakva nam je. Ne možemo nikako da stanemo na zelenu granu, nikako da se dogovorimo… Krenuli su neki da razvale Bosnu i bošnjačko biće i u tom pravcu se ne zaustavljaju. Koriste sva moguća sredstva i načine da odrade ono što su zamislili. Nažalost niko od ljudi u Sarajevu, pa i od mojih kolega, nije ustao i rekao: ”Nećemo to dozvoliti, mi znamo šta je istina jer smo bili ovdje u ratu i skupa preživljavali”. Zna se dobro ko je Hanka Pladum. Ja sam Srbima u Sarajevu pomagala tokom agresije. Nažalost danas svi šute”, rekla je Paldum. (Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku