hamburger-icon

Kliker.info

Hamdija Čustović : KBSA u potpunosti podržava deportaciju svih osoba osumnjičenih za ratne zločine !

Hamdija Čustović : KBSA u potpunosti podržava deportaciju svih osoba osumnjičenih za ratne zločine !

02 Marta
06:51 2015

Bh. organizacije traže reviziju presude protiv Srbije i Crne GoreKongres Bošnjaka Sjeverne Amerike podržava deportaciju svih osoba koji nisu bili iskreni o svojim aktivnostima u ratu, a posebno onih za koje se sumnja da su učestvovali u ratnim zločinima, ističe u izjavi za Kliker. info predsjednik upravnog odbora KBSA Hamdija Čustović .

“Trazimo od tužilastva BiH i SIPA-e da urade puno više  kada je u pitanju saradnja sa   američkim FBI i prikupljanje dokaza za tužbe protiv osumnjičenih. U brojnim slučajevima postoji puno posrednih dokaza, ali često svjedoci žive u strahu od posljedica za njihove familije, posebno za one koji žive u RS entitetu.U svakom slučaju, država BiH zajedno s Haškim tribunalom mora činiti puno više da zaštiti svjedoke i da se dokazi dostave američkim vlastima gdje bi osuđeni zločinci dobili puno veće kazne nego u  Evropi “, naglašava  Čustović.

Imigracijske službe  SAD , da podsjetimo , pripremaju akciju velikih razmjera u kojoj planiraju uhapsiti  i deportirati bar 150 izbjeglica iz BiH koji godinama žive i rade u SAD, o čemu je , u opširnom članku, u petak pisao i New York Times. U članku se navodi da su osumnjičeni  učestvovali u ratnim zločinima i etničkom čiščenju  za vrijeme rata u BiH. Pored toga se ističe  da su nadležne službe  do sada identifikovale  oko  300 imigranata za koje vjeruju kako su prilikom dolaska u SAD prikrili svoju umješanost u ratne zločine. Isti izvori vjeruju da  će ta brojka porasti te da bi mogla dostići  i do 600 osoba koje se od pravde   skrivaju na području  SAD-a.

(Kliker.info)

Podijeli

Jedan komentar

 1. Hadzija
  Hadzija 11 Marta, 19:37

  Postovanje Hamdija

  Ja sam vlasnik privatne firme u Bosni. Firma se bavi proizvodnjom masina za alu i pvc stolariju. Masine sam izezao u Ameriku, Tacnije na Floridu u firmu Ferracci machinery. Ta firma sada ne zeli da mi plati masine. Prevarili su me. Molim za pomoc. Ja sam mlada firma i prevarili su me za 15050 eura.Molim da mi pomognete ili da me savjetujete sta da radim i da naplatim taj dug. Ili ako nemogu naplatiti neka mi vrati masine u Bosnu

  Nermin Hecimovic
  STROJ d.o.o Gradacac BiH
  alutehnic@gmail.com
  http://www.alutehnic.com
  00387 61 868 407

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku