hamburger-icon

Kliker.info

Grahovac: Investitoru hotela ‘Ruža’ potrebno nadoknaditi štetu

Grahovac: Investitoru hotela ‘Ruža’ potrebno nadoknaditi štetu

10 Jula
21:38 2008

Investitoru Hotela "Ruža" u Mostaru potrebno je isplatiti troškove rekonstrukcije objekta hotela, što je zahtjev stručnjaka UNESCO-a kako bi se on uklopio u cjelokupan ambijent, i time će cijela stvar biti završena, kazao je danas za Fenu federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac.

Ministar naglašava da je investitor hotela taj objekt radio u skladu s legalnom dokumentacijom te mu se svi troškovi za eventualno rušenje četvrtog kata ili rekonstrukciju zgrade trebaju nadoknaditi.

Time će biti i riješen problem koji neopravdano traje već tri godine. Od svega je napravljena fama, smatra Grahovac, iako je riječ isključivo o nadoknadi novčanih sredstava koje je investitor uložio u izgradnju hotela.

Također, dodao je, ne treba zaboraviti ni gubitak koji investitor ima s obzirom na činjenicu da hotel već tri godine nije pušten u funkciju.

Ostanak Starog mosta u Mostaru sa zonom starog dijela grada važan je i za Grad Mostar i Federaciju BiH i Bosnu i Hercegovinu. Stoga je i potrebno donijeti odluku o načinu isplate nadoknade investitoru i problem će biti riješen, mišljenja je Grahovac.

Na nedavnoj je sjednici skupštine UNESCO-a u Kanadi zaključeno da Stari most neće biti skinut s Liste svjetske baštine, ali da je potrebno raspisati natječaj za redizajn Hotela "Ruža".

Natječaj i odabir projekta za redizajn tog objekta moraju biti gotovi do 1. veljače 2009. godine.

(Fena)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku