hamburger-icon

Kliker.info

Gračanica: Pronađen mrtav 36-godišnji Salko Nurkić zvani Sanela

Gračanica: Pronađen mrtav 36-godišnji Salko Nurkić zvani Sanela

30 Septembra
17:25 2006

Ugledao je mrtvog i pocrnjelog čovjeka i o tome odmah obavijestio policiju, a zbog doživljenog šoka zatražio je ljekarsku pomoć. Posumnjalo se, a kasnije ispostavilo tačnim, da je pronađeni mrtvac Salko Nurkić (36) zvani Sanela iz naselja Javor, koji je nestao 26. septembra, ali porodica nije prijavila njegov nestanak. Dragan Radovanović, tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzla, obavio je uviđaj zajedno s pripadnicima kriminalističke policije iz Gračanice i uz pomoć Asima Klepića, člana bliže Salkine familije, nedvosmisleno je utvrdio da se radi o Salki Nurkiću.
– Mislili smo da je otišao kod prijatelja ili dobio dva-tri dana zatvora pa se ne javlja. Žao mi je našeg Salke što je život okončao ovako – kazao je njegov rođak Asim Klepić Haka, poznati gračanički ćevabdžija i telal.
Tužilac Radovanović izjavio je da leš prilikom uviđaja, a u dogovoru sa sestrama Salke Nurkića, nije prevrtan. – Zbog toga ću od obducenta prof. Zdenka Cihlarža tražiti detaljan nalaz. Ako bude potrebno, tražit ćemo i toksikološko vještačenje na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, sve dok ne budemo sigurni u pravi uzrok smrti mladića iz Gračanice – kaže tužilac Radovanović.
Iako je policija sugerirala trima sestrama da ne idu na mjesto gdje je Salko pronađen mrtav, one su to uradile. Došlo je do mučne situacije, a najgore je prošla sestra Hamida, koja je pala u nesvijest.
Vijest o pronađenom lešu brzo je prostrujala Gračanicom i okolicom. Priča se da je Salko pomalo trošio i drogu, ali se u posljednje vrijeme povukao u miran život. Čak je sebi i sobu uredio. Svojevremeno je glumio transvestita pa je nosio ženske frizure i mini suknje, po čemu je dobio nadimak Sanela, ali ga je i to prošlo. U čaršiji je bio omiljen.

(Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku