hamburger-icon

Kliker.info

Godišnjica Gospina ukazanja u Međugorju

Godišnjica Gospina ukazanja u Međugorju

25 Juna
23:45 2008

Više tisuća hodočasnika iz svih krajeva svijeta u srijedu je molitvom i na svetim misama sudjelovalo u proslavi 27. obljetnice ukazanja Blažene Djevice u Međugorju.

 

Najveći broj vjernika stigao je iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a kolone hodočasnika kojim su išli pješice od ranih jutarnjih sati su se slijevale u ovo hercegovačko mjesto.

 

U Međugorje su veće hodočasničke skupine stigle i iz Sjedinjenih Država, Kanade, Brazila, Australije, Kine, Meksika, Filipina, Argentine, Koreje, Libanona, Mađarske, Italije, Poljske, Češke, Slovačke, Irske, Belgije.

 

Središnje misno slavlje u Međugorju predvodio je fra Miljenko Šteko uz koncelebriranje većeg broja svećenika.

 

Proslava 27. obljetnice Gospina ukazanja u Međugorju počela je u utorak ujutro, na blagdan Sv. Ivana Krstitelja, tradicionalnom 17. međunarodnom Hodnjom mira od franjevačkog samostana Sv. Ante na Humcu kod Ljubuškog do župne crkve Sv. Jakova u Međugorju.

 

Prema kazivanju šestero djece Gospa im se prvi put ukazala 24. lipnja 1981. Pojedini vidioci i danas imaju ukazanja preko kojih Gospa šalje mjesečne poruke. Službena Crkva ne priznaje nadnaravnost međugorskih događaja.

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku