hamburger-icon

Kliker.info

FIS Vitez započeo proizvodnju eko goriva

FIS Vitez započeo proizvodnju eko goriva

10 Juna
12:51 2007

U sklopu kompanije Fis u Vitezu je počela raditi Tvornica za proizvodnju peleta, jedne vrste ekološkog goriva, javila je agencija Onasa. Za izgradnju dvije proizvodne hale, površine po 800 metara kvadratnih, te za nabavku mašina uloženo je oko dva miliona KM.Osnovna sirovina za izradu peleta je piljevina, koja se nabavlja iz Fisove Tvornice namještaja, gdje predstavlja otpadni materijal, što znatno smanjuje troškove proizvodnje.U novootvorenoj tvornici posao je dobilo 12 radnika, a do kraja godine planirana je i proizvodnja oko 20.000 tona ovog ekološkog goriva, koje već ima osigurano tržište. Najveći dio proizvedene robe biće isporučen kupcima u zapadnoevropskim zemljama .(Kliker.info/onasa)

Podijeli

5 0 komentara

 1. đaksa
  đaksa 27 Aprila, 22:00

  Postovani,radim kao ovlasteni serviser Thermoflux pelet uredjaja,elektronicar mehanicar,bolji pelet od Vaseg nisam upoynao,stranke koje ga kupe mogu cistiti pec na pot. reyevoar peleta i rjedje,samo tako nastvite.065660220 Stojan Djakic

  Odgovori
 2. Stojan Djkakic B.luka
  Stojan Djkakic B.luka 27 Aprila, 22:02

  pelet prve klase fis vitey

  Odgovori
 3. Miska
  Miska 18 Oktobra, 13:01

  Znal se koja je cijena ovog peleta po toni ?

  Odgovori
 4. Cjena peleta
  Cjena peleta 18 Augusta, 13:24

  Trebam pelet 3tone

  Odgovori
 5. VICKO MOSTAR
  VICKO MOSTAR 14 Septembra, 18:37

  NEMOGU DA VJERUJEM DA SE TOLIKO PROIZVEDE PELETA A JA I MOJI SUSJEDI TRAŽIMO 10T.ZA OVU ZIMU I NEMA GA VEĆ 3mjeseca.SAMO NA SPISKU TRENUTNO DANAS U PR.FIS.U MOSTARU IMA UPISANO 33ČOVJEKA KOJI ČEKAJU NARED ZA PELET.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku