hamburger-icon

Kliker.info

Firma američkog potpredsjednika Dicka Cheneya otvorila ured u Sarajevu

Firma američkog potpredsjednika Dicka Cheneya otvorila ured u Sarajevu

15 Marta
11:01 2008
Američka firma Kellog, Brown and Rooot (KBR) iz Teksasa, koja već godinama pruža logističku potporu vojsci SAD-a u operacijama od Kosova do Iraka i Afganistana, otvorila je svoj ured u Sarajevu. Na službenim stranicama KBR-a, čiji je suvlasnik i američki potpredsjednik Dick Cheney, stoji kako su otvorili svoj ured u Sarajevu, koji vodi izvjesni državljanin BiHEdin Jahić.
Preko Texasa       Sjedište američke firme i kontakt informacije za prostor BiH moguće je dobiti jedino preko KBR-ove središnjice u Texasu. Golemo zanimanja koje među državljanima BiH vlada za široku lepezu poslova koje Amerikanci nude u Iraku i Afganistanu natjerali su KBR-ove čelnike da otvore svoj ured u Sarajevu. Po neslužbenim informacijama, u sarajevskom hotelu Holiday Inn američka firma organizira novi ciklus audicija, na kojima će primati nove vozače, automehaničare, vatrogasce, građevince iz BiH. U ratne zone od Iraka do Afganistana u prošloj godini iz BiH preko KBR-a otišlo je oko 500 radnika. Za prosječnu plaću od 2.500 dolara oni su spremni raditi u bilo kojem dijelu ratnim sukobima zahvaćene zone, koje uz pomoć vladinih snaga, osiguravaju američki vojnici.
Bez zaštite     Na službenoj internetskoj stranici spomenute firme, koju je politička administracija SAD-a angažirala prije 35 godina, objavljen je podatak da se traže psihofizički zdrave i visokomotivirane osobe, koje su spremne odgovoriti zadatku koji pred njih bude postavljen. Uz ponuđenu molbu, potencijalnim radnicima ukazuje se na to da rade u ratom zahvaćenim zonama, gdje ih mogu ubiti neprijateljske snage, ili u drugim nepredviđenim okolnostima koje jedno takvo okruženje nudi. Prilikom obavljanja poslova nitko neće imati osobnu zaštitu, već samo zaštitu vojske koja osigurava ratno područje gdje se izvode poslovi. ‘Spavat ćete u šatoru s osam do deset ljudi kakav se može vidjeti u seriji MASH’, pišu kabeerovci. (Kliker.info-VL)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku