hamburger-icon

Kliker.info

Finansijska policija u martu u hotelu “Sunce”

Finansijska policija u martu u hotelu “Sunce”

22 Februara
14:19 2007

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona uputilo je službeni nalog Finansijskoj policiji FBiH da izvrši kontrolu dokumentacije hotela "Sunce" u Neumu u vezi s nezakonitostima u postupku privatizacije i poslovanja – izjavio je jučer za "Dnevni avaz" glavni kantonalni tužilac Nijaz Mehmedbašić. Tužilaštvu HNK ovaj predmet prepustilo je Državno tužilaštvo.
Mehmedbašić je kazao da će istraga biti provedena na osnovu prijave koju je podnijela grupa radnika hotela. Uz detaljan opis kriminalnih radnji, radnici su dostavili i obimnu dokumentaciju koja se tiče sumnjive privatizacije i mahinacija menadžmenta. Za brojne nezakonitosti optužuju direktora Tomislava Krešića, njegovog zamjenika Luku Prkačina išefa nabavke Vjeku Golužu.
– Nalog za ulazak Finansijske policije izdao sam kako bi se detaljno ispitale okolnosti pod kojima je izvršena privatizacija "Sunca" i utvrdilo da li su osnovani navodi o nelegalnoj privatizaciji.
Ukoliko kontrola pokaže osnovanost sumnji, bit će pokrenuta istraga – rekao je Mehmedbašić.
Glavni inspektor Finansijske policije Zulfer Dervišević kazao nam je da je već izvršena preliminarna analiza prijave i dokumentacije, te da je utvrđeno postojanje osnova za sumnje da su izvršena krivična djela.
– Nakon jučerašnjeg službenog zahtjeva Tužilaštva HNK, mi smo u naš plan za mart ubacili i ulazak u hotel "Sunce" – naglasio je Dervišević.

(Dnevni avaz)

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku