hamburger-icon

Kliker.info

FDS preuzima Fabriku duhana Mostar?

FDS preuzima Fabriku duhana Mostar?

07 Oktobra
17:11 2007

Direktor Fabrike duhana Mostar (FDM) Bakir Pekušić potvrdio je jučer za "Dnevni avaz" da se vode pregovori s Fabrikom duhana Sarajevo (FDS) o strateškom vezivanju dvije kompanije.
Vlada Federacije BiH vodi i užurbane aktivnosti u vezi s mostarskom fabrikom, s obzirom na to da je ona zapala u duboku krizu, a prije mjesec je i prekinula kontinuiranu proizvodnju.
– U toku su posljednje aktivnosti u pregovorima sa sarajevskom kompanijom – rekao je Pekušić za "Avaz".
On je dodao da su sve opcije "u igri", a među njima i fuzija dvije kompanije, odnosno dokapitalizacija FDS u mostarskoj fabrici. Pekušić pojašnjava da je sarajevska kompanija nedavno angažirala tim stručnjaka koji je napravio studiju u kojoj je dat kompletan presjek stanja u FDM, a u vezi s tačnim  utvrđivanjem dugovanja i potraživanja.
FDS je obavljala i pripreme za prerekonstruiranje proizvodnje u mostarskoj fabrici i dovođenje tehnološkog procesa na nivo proizvodnje u Sarajevu.  Pekušića nervira što proces rješavanja pitanja Fabrike duhana Mostar traje predugo. Smatra da čelništvo sarajevske kompanije aktivnosti u vezi povezivanjem dvije kompanije često vodi po sistemu "vruće-hladno".  – FDS troši mnogo vremena – kaže Pekušić. (Avaz)

 

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku