hamburger-icon

Kliker.info

EURO 2008: Navrijeme krivo za prekid TV prijenosa

EURO 2008: Navrijeme krivo za prekid TV prijenosa

26 Juna
17:39 2008

Prekidi TV prijenosa sa polufinalnog susreta Njemačka – Turska na Evropskom nogometnom prvenstvu uzrokovani su velikim nevremenom u Švicarskoj i Austriji. Slika sa stadiona u Baselu nije išla u nekoliko navrata nigdje u svijetu, a prema verziji njemačkih novinara za sve je kriv udar groma.

Nevrijeme koje je bjesnilo u dijelovima Švicarske i Austrije prouzročilo je prekid na trasama, a u Beču su dva navijača doživjela teške povrede. Oni su bježeći iz zone od jakog vjetra i kiše postali žrtve navijačkog stampeda. Oko 25.000 navijača moralo je da pronađe zaklon od vjetra koji je imao snagu uragana.

Prema službenom priopćenju, u navijačkoj zoni okupilo se 28.135 ljudi, koji su preko ekrana zamoljeni da što prije napuste navijačku zonu zbog nevremena – oluje s jakom kišom i gradom.

Naime, vjetar je dostigao brzinu do 100 kilometara na sat, pa je postojala opasnost da na navijače padne nešto s krovova ili okolno drveće.

Tijekom evakuacije navijačke zone jedan navijač, djevojka od 18 godina, zadobila je tešku frakturu karlice, pošto ju je rulja "pregazila", dok je još jedan navijač također povrijeđen.

Evakuacija je izvedena veoma brzo i čitava navijačka zona bila je ispražnjena za manje od 10 minuta.

Prema nadležnim vlastima, navijačka zona, zbog sigurnosti navijača, mora biti ispražnjena ako vjetar dostigne brzine preko 80 kilometara na sat.

Inače, nevrijeme u Beču zadalo je puno posla vatrogascima koji su imali veliki broj izlazaka na ulice zbog predmeta koji su zakrčili kolnike, pa čak i privremeno doveli do obustave prometa podzemne željeznice "U4", linije koja ima dio trase nad zemljom.

Isto tako, više tramvajskih linija iz sličnih razloga nije moglo prometovati.

U pojedinim dijelovima grada privremeno je nestala struja, a došlo je i do plavljenja brojnih podruma.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku