hamburger-icon

Kliker.info

Emotivni oproštaj od profesora Grebe : Zbogom moj Rođeni!

Emotivni oproštaj od profesora Grebe : Zbogom moj Rođeni!

29 Januara
15:55 2019

Novinar i kolumnista Dragan Bursać emotivnom porukom na svojoj Facebook stranici se oprostio od profesora Zdravka Grebe, koji je preminuo danas u Sarajevu.

Ima tome 15 godina, slušam profesora Grebu u Sarajevu, priča kako je tzv. Bolonjski proces čista glupost koja kastrira znanje. U amfiteatru muk. Čini mi se da se sa Rođenim slaže jedino profesor Živanović i moja malenkost. Nakon predavanja, otišli smo u mali bircuz fakultetski. Kaže meni Grebo, mali, Žile i ja lagano ateriramo, ali se ne damo. Ima li ko iz tvoje generacije kurčevit a sa mozgom? Reko, urijetko profesore, urijetko. E, ako je urijetko, neće biti još malo niko, a diplome će se na kilogram kupovati, ko u Nadrealistima, kaže meni Zdravko. Vrpoljim se i odgovaram, dok je Vas i Žileta neće, a zebnja me obuzima. Puno puta smo se družili od tada, ali eto, ne znam zašto ovo ispričah. Zbogom moj Rođeni!“, napisao je Bursać na Facebooku.

Podsjetimo, u 72. godini života u Sarajevu je danas umro istaknuti profesor Zdravko Grebo.

Grebo je bio profesor emeritus, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu predavao je više od 40 godina.

Komemorativna sjednica povodom smrti profesora emeritusa Grebe bit će održana u petak, 1. februara, u svečanom salonu Rektorata Univerziteta u Sarajevu (UNSA), u organizaciji Pravnog fakulteta i UNSA.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku