hamburger-icon

Kliker.info

Emir Suljagić optužuje : Pojedinci iz SDA su obećali Čoviću da će mu isporučiti Komšića

Emir Suljagić optužuje : Pojedinci iz SDA su obećali Čoviću da će mu isporučiti Komšića

24 Marta
13:43 2015

emiranad23Član Predsjedništva Demokratske fronte i budući državni zamjenik ministra odbrane Emir Suljagić kazao je za novinsku agenciju Patria da kada je riječ o formiranju Vijeća ministara ne očekuje probleme, ali da je diskutabilna Vlada Federacije BiH.

-DF je jasan po tom pitanju. Predložili smo kako smo i rekli u samom početku, tri kandidata iz reda srpskog naroda za ministarske pozicije i nećemo odustati od toga.Pojedinci iz SDA su obećali Draganu Čoviću da će preko medija vršiti pritisak na Željka Komšića kako bi on odustao od toga, tačnije rekli su mu da će mu isporučiti Komšića.

Mi znamo koji su to pojedinci i znamo preko kojih medija, te im poručujemo da se radujemo četvrtku, kaže Suljagić, dodajući da DF je sve bliže varijanti da ne bude dio priče o formiranju Vlade FBiH.

Tokom posjete Ljubljani zamjenik predsjednika SDA i lider HDZBiH Bakir Izetbegović i Dragan Čović razgovarali su o prevazilaženju krize u procesu formiranja vlasti u FBiH, pri čemu je Čović jasno rekao da HDZ nema namjeru popustiti

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku