hamburger-icon

Kliker.info

Emir Suljagić: BiH prostire crveni tepih čovjeku koji je izašao iz Šešeljevog šinjela!

Emir Suljagić: BiH prostire crveni tepih čovjeku koji je izašao iz Šešeljevog šinjela!

12 Maja
18:30 2014

EmirS3Aleksandar Vučić nije dobrodošao u BiH i njegova posjeta neće koristiti građanima BiH, kazao je Emir Suljagić koordinator inicijative „Prvi mart“ za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) uoči dolaska srbijanskog premijera u Sarajevo.Na pitanje o mogućim protestima protiv Vučića u Sarajevu, Suljagić kaže da nije čuo da bi moglo do toga doći. Suljagiću je posebno sporno što je BiH uputila poziv Vučiću da dođe.

– Jedna je stvar davati izjave kako bi bilo dobro da on dođe ili da bi njegova posjeta doprinijela regionalnoj saradnji, ali uputiti zvanični poziv, a da se čovjek nije očitovao o vlastitoj izjavi od 20. jula 1995. godine da „za svakog ubijenog srpskog vojnika treba ubiti 100 muslimana“, samo četiri dana nakon što je okončana genocidna operacija u Srebrenici. Šokiran sam činjenicom da je bilo ko bio u stanju da uputi državni poziv – kazao je Suljagić.

Suljagić kaže da će se sutra u glavnom gradu BiH prostrijeti crveni ćilim čovjeku čija vlada, ali i on sam, nastavljaju politiku polagane i postupne integracije entiteta RS u Republiku Srbiju. Suljagić se osvrnuo i na informacije o programu Srpske napredsne stranke objavljenom na zvaničnoj web stranici te stranke, a u kojem je navedeno da će se ta stranka zalagati za ujedinjenje RS i Srbije.

– Nije nikakva novost da se u tom programu navodi uspostava jedinstvene Srbije. Vučić je čovjek koji je izašao ispod šinjela Vojislava Šešelja – zaključio je Suljagić.(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Jedan komentar

  1. POSMATRAC
    POSMATRAC 13 Maja, 08:23

    zaista fuj. kada padnu toliko nisko mislim nece dalje ali oni su spremni da se valjaju i po svinjcu samo da ostanu na vlasti.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku