hamburger-icon

Kliker.info

Emir Suljagić bez dileme : Direktnu krivicu za odbijanje revizije presude snosi Bakir Izetbegović

Emir Suljagić bez dileme : Direktnu krivicu za odbijanje revizije presude snosi Bakir Izetbegović

09 Marta
15:46 2017

Direktor Političkog vijeća “Građanskog saveza” Emir Suljagić kazao je da direktnu krivicu za odbijanje zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije snosi član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović.On je kazao da je odluka Međunarodnog suda pravde u Hagu “historijski šamar povlađivanja politici HDZ-a BiH od SDA”.

“Odluka je odbijena iz tehničkih razloga jer Predsjedništvo BiH nije moglo da je donese. Red je da građane BiH podsjetimo da Predsjedništvo BiH nije moglo da donese odluku, ne zbog Mladena Ivanića već zbog Dragana Čovića. Njegova suzdržanost bila je nož u leđa državi i žrtvama agresije na BiH”, rekao je Suljagić za Klix.ba.

Istakao je da je ovo dokaz da SDA “ne zna i nikada nije ni znala voditi državu te da će ova stranka uvijek između države i stranke izabrati političku stranku”.

“Ovo je dokaz da smo mi iz Građanskog saveza imali puno pravo da Izetbegović i ljudi oko njega isturaju žrtve ispred sebe da bi sakrili kriminalni nemar i nerad u proteklih deset godina”, kazao je Suljagić.

Zaključio je da je skup u sarajevskoj Vijećnici koji je organizovao Izetbegović “najniža tačka na koju je pao narod BiH od sporazuma Cvjetković-Maček”.

“Krivica za ovo je na leđima Izetbegovića i SDA, a Dragan Čović se upisao na istu stranu historije na kojoj stoji ime Mate Bobana”, rekao je Suljagić.

(Kliker.info-Klix)
Podijeli

Jedan komentar

 1. Bice Bosne i bez vas ...
  Bice Bosne i bez vas ... 09 Marta, 17:02

  Drago ti je sto su ti pobili pola familije i opet im lizes za sitne novce.
  Senad Avdic kazu, slavice citavu noc a Kamber i drugi se vec spremaju za slavlje i pozivaju i druge da im se pridruze.!!!!
  Bice Bosne i bez vas; U čuvenom razgovoru Huseina kapetana Gradaševića sa turskim beglerbegom, kada mu je turski beglerbeg rekao: “Nema više Bosne, a neće biti ni Bošnjaka, Huseine… Gineš za državu koja nikad nije postojala niti će.” Gradaščević mu je odgovorio sljedećim riječima: “Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!”

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku