hamburger-icon

Kliker.info

Emir Ramić o diplomatskom skandalu u Sarajevu : Andrej Plenković mora računati na one koji se neće odreći svoje države !

Emir Ramić o diplomatskom skandalu u Sarajevu : Andrej Plenković mora računati na one koji se neće odreći svoje države !

24 Januara
04:56 2024

-Bosna i Hercegovina nije prostor za zadovoljavanje kontinuiranih hrvatskih teritorijalnih, političkih i drugih aspiracija i ovo je antidiplomatski, antibosanski i anticivilizacijski postupak predsjednika Vlade Republike Hrvatske , istakao je u svojoj izjavi za Kliker dr.  Emir Ramić  direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada   komentarišući diplomatski skandal   koji je izazvao   Andrej Plenković svojim  ne pojavljivanjem na dogovoreni sastanak u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

-Nedolaskom u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine Plenković je pokazao nepoštivanje institucija države koju je posjetio ali i pored toga nije uspio njegov pokušaj dokazivanja da Bosna i Hercegovina nije pravna država u kojoj ne vrijede zakoni i Ustav te države.

Plenković je svojim potezom samo urušio jedan od temelja Evropske Unije, vladavinu prava. Ignoriranje institucija države Bosne i Hercegovine je kontinuirana aktivnost hrvatske politike prema Bosni i Hercegovini i jedan od bitnih pokazatelja kontinuiteta od međunarodnog suda presuđenog udruženog zločinačkog poduhvata.

Kao što su se patriote u i van Bosne i Hercegovine uspjeli suprostaviti velikohrvatskom agresoru, tako će se i dans suprostaviti Plenkoviću i sličnim koji rade protiv države Bosne i Hercegovine čiji društveni modus je uzela Evropska Unija za svoju zajedničku egzistenciju.

Plenković mora računati na one koji se neće odreći svoje države. Njegova kontinuirana antibosanska kampanja je osuđena od svih istinskih prijatelja ponosne države Bosne i Hercegovine.

Pozivamo na jačanje bosanske koalicije sa misijom borbe protiv negiranja, omalovažavanja i ponižavanja države , negiranja bosanskoga identiteta, bosanskog jezika, bosanske kulture, historije i tradicije i samog bića države Bosne i Hercegovine, borbe za institucionalizaciju kulture sjećanja, koja će bosansko državno pitanje uzdići kao kosmičko pitanje od koga zavisi opstanak ne samo države Bosne i Hercegovine, već i mnogih država u svijetu, kazao je u svojoj reakciji  Ramić.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku