hamburger-icon

Kliker.info

Elvir Laković Laka: Volio bih da ne pobijedim

Elvir Laković Laka: Volio bih da ne pobijedim

24 Maja
02:25 2008

Predstavnik Bosne i Hercegovine na ovogodišnjem "Eurosongu" Elvir Laković Laka s pjesmom "Pokušaj" plasirao se u finale ovog velikog muzičkog događaja.Simpatični Laka, koji je autor muzike i teksta, kaže da očekuje da se plasira u prvih pet, kao i da će nastup na pjesmi "Evrovizije" biti odlična prilika za promociju njegovog albuma "Zec".Laka je poznat po pjesmama "Vještica", "Piškila", "Moro" i "Džemper"… Prvo je, kažu, pjevao narodnjake u kafanama da bi zaradio novac kako bi mogao da se bavi rokenrolom. Prije četiri godine Laka je otišao u Njujork, gdje je htio da napravi muzičku karijeru i nastupa sa bendom, ali se brzo razočarao. Zatim se vraća u BiH gdje objavljuje svoj prvi album, kojem se, kako kaže, nalaze alternativne pop pjesme sa duhovitim tekstovima protkanim blagim filozofskim doskočicama.

NN: Kako se osjećate nakon ulaska u finale?

LAKA: Pa, ‘nako, osjećam se dobro, veoma eventualno.

NN: Kako Vam izgleda cijela ova manifestacija?

LAKA: Iznenadio sam se kako je monotoring loš, sve mi je odzvanjalo u ušima, ali popravilo se i to do glavne večeri. Iziritira me uvijek ljudski faktor, tako da sam bio malo iznerviran prije nastupa.

NN: Zašto?

LAKA: Pa ne znam, ne podnosim ljude. Ali kad smo izašli na stejdž opalio nas je neki adrenalin, svaka od žena u vjenčanici je bacila iglu na pod, tako da zamalo nisam pao, ali dobro… Sad sam čuo da smo imali dosta propusta u pjevanju.

NN: Kada su voditelji pročitali da je BiH ušla u finale, Vi ste u green roomu sjedjeli opušteno i jeli. Na Vama se nisu vidjele nikakve emocije. Da li je to zato što ste očekivali da ćete ući u finale?

LAKA: Kada bih rekao da sam želio da ne prođem i da odem kući, ne biste mi vjerovali, ali se ne oduševljavam ovim svim zato što je ovo neka čudna manifestacija, neke čudne muzike koju ja ne slušam.

NN: Ipak, ovo učešće ste iskoristili kao dobru promociju za prvi album koji je nedavno izašao.

LAKA: Valjda u životu moraš da platiš cijenu svega. I kad radiš u nekoj firmi, moraš da ideš na posao svako jutro, tako da je i meni ovo tako nekako; moram da trpim.

NN: Vi ste definitivno prvi predstavnik BiH koga mala djeca, tinejdžeri i stariji ljudi obožavaju i svi navijaju za tebe. Da li ste svjesni toga?

LAKA: Ne znam šta da kažem. Drago mi je, naravno.

NN: Pjesmu "Pokušaj" ste radili baš za "Eurosong" ili je ona nastala ranije?

LAKA: Jeste, pjesma je rađena baš za "Evroviziju". Refren je nastao ranije, a ostale riječi sam naknadno napisao. Zbog roka sam morao malo da ubrzam pravljenje pjesme, a inače sam puno lijen.

NN: Kakvi su planovi nakon "Eurosonga"?

LAKA: Prije ovog svirali smo u Ljubljani i Zagrebu, neko veče sam imao promociju albuma ovdje u Beogradu. A sad, šta će biti dalje, ne znam ni sam.

NN: Šta očekujete od finala?

LAKA: Volio bih da ne pobijedim, ali da uđem bar u prvih pet, zbog sponzora.

NN: Ranije ste živjeli u Americi. Da li planirate povratak?

LAKA: Da, bio sam tamo tri godine, pa sam pobjegao. Tamo vlada robovlasništvo i nisam mogao više da izdržim. Poželio sam se Njujorka puno, pa možda i odem malo na koji dan.

NN: Šta je sa fudbalom?

LAKA: Prestao sam igrati fudbal odavno, sad slabo igram, nemam baš puno kondicije. Ponekad trčim i dižem tegove.

NN: Šta biste poručili ljudima iz BiH koji će Vas gledati večeras u finalu?

LAKA: Pa ako im se sviđa moja pjesma neka glasaju, a ako ne – neka ne glasaju.    Jelena Babić (NN)

Oznake
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku