hamburger-icon

Kliker.info

Eksplozija u zeničkom Mital Stilu, tri radnika povrijeđena!

Eksplozija u zeničkom Mital Stilu, tri radnika povrijeđena!

28 Augusta
04:28 2006

U postrojenju čeličane Mital Stila u Zenici danas se dogodila eksplozija. Tri radnika su povrijeđena. Jedan od njih je podvrgnut hirurškom zahvatu, a dvojica su, nakon ukazane pomoći, puštena kući. Uzrok nesreće je nepoznat.
Kako saznajemo, povrijeđeni su radnici Miralem Kovačević, Jasmin Baković i Derviš Dizdarević. Eksplozija se dogodila prije podne  u postrojenju Male elektropeći, pogona Čeličane 1 ovbosansko-britanske kompanije.

Prema informacijama iz zeničke bolnice, najteže je povrede je zadobio radnik Miralem Kovačević koji je operiran tokom dana. Službenici Policijske uprave Zenica su obavili uviđaj, ali nisu uspjeli otkriti uzroke eksplozije.

Prema nezvaničnim informacijama, eksplozija se dogodila nakon što je u peć stavljeno staro željezo koje se koristi kao repromaterijal. Vjeruje se, naime, da je među starim željezom bilo i neeksplodiranih ubojnih sredstava, koje se aktiviralo pod djelovanjem peći. I ranije je bilo slučajeva da se među starim željezom nađu minsko-eksplozivne naprave. Informacija o visini štete u dijelu postrojenja gdje se desila eksplozija za sada nema.

Ovo je prva nezgoda ovakve vrste u "Mital stilu" Zenica otkako je pokrenut masovniji otkup starog željeza za potrebe topljenja.  U posljednje tri godine u otkupnim stanicama za prikupljanje starog željeza na području opštine Zenica više lica izgubilo je živote usljed eksplozija zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava i plinskih boca.

(Kliker.info)

 

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku