hamburger-icon

Kliker.info

Eksplozija u Mostaru: Uništen BMW7 Benjamina Tahirovića

Eksplozija u Mostaru: Uništen BMW7 Benjamina Tahirovića

18 Juna
00:11 2008

U centralnoj gradskoj zoni Mostara, u naselju Cernica, jutros u  05.55 sati, pod automobilom  BMW 7 registarskih oznaka 569-T-365 vlasništvo N.T. iz Mostara, kojeg koristi njegov sin Benjamin Tahirović. eksplodirala je nepoznata eksplozivna naprava.

– Na lice mjesta izašli su dežurni kantonalni tužilac, pripadnici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave (PU) Mostar i pripadnici KDZ-a Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP)  Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) koji su izvršili uviđaj i utvrdili da je pod vozilo podmetnuta nepoznata eksplozivna naprava. Pomenuto vozilo koristi sin vlasnika vozila, koji se u posljednje vrijeme dovodi u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela čije je procesuiranje u toku – rekao je   glasnogovornik MUP-a HNK Srećko Bošnjak.

Eksplozivna naprava na licu mjesta napravila je krater dimenzija 25×11 centimetara, a materijalna šteta pričinjena je na zgradi Opštinskog suda Mostar i na tri privatna objekta.

– Odjel kriminalističke policije PU Mostar preduzima sve potrebne mjere na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, rekao je Bošnjak.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku