hamburger-icon

Kliker.info

Čekajući Eurosong : Laka napravio urnebes u Dangubi

Čekajući Eurosong : Laka napravio urnebes u Dangubi

11 Maja
11:18 2008

Među pristiglim takmičarima Eurosonga prvi se beogradskoj javnosti predstavio Elvir Laković – Laka, jedan od favorita.U najavi takmičenja na festivalu "Eurosong", bosanski predstavnik Laka, pokazao je punu formu, odsviravši svoj album prvijenac "Zec" od početka do kraja, a redoslijed pjesama čitao je sa dlana.
Počujte – ‘Ljubav’!

Svojom svirkom Laka, ‘Seka’, kao kreativno – scenski tandem i bend iskusnih pratećih muzičara potpuno su oduševili zvanice i medije u "Dangubi". Na Laki se vidi da se za pobjedu ozbiljno pripremao, posebno na planu koreografije.

"I album ‘Zec’ ima 13 pjesama a Laka će nastupiti pod tim brojem na ‘Evroviziji’, ništa nije slučajno idemo na pobjedu", zadovoljno je zaključio zvaničnik promoterske kuće "Talent box", Caričić.
Čujmo ko sve stoji iza Lake?

Proglasivši projekat multikonfesionalnim, Lakini beogradski zastupnici "Mascom" i "Talent box", zapravo su otkrili da je Laka već balkanska senzacija, pa su u produkciju uključeni i hravatska i sarajevska muzička industrija. Album će se u Beogradu pojaviti za 10 dana, pred samo veliko finale "Eurosonga".Pravo iz alternative u srce mainstreama, Laka osvaja svojom subverzivnošću i postaje "vruća roba" u evropskom kontekstu, a šta on na to ima da kaže?

"Nešta"! Odgovorila je Lela. Lagano!
Odsvirali su i druge hitova poput "Ja volim vješticu na metli" i "Ti si se upiškila"(!), "Prob'o"… Aplauz je prerastao u oduševljenje, što je Laka uredno evidentirao.Pjesmom "predstavnicom" Laka, Lela i bend su publiku u "Dangubi" uterali direktno u "podijumsko ludilo".
"Pokušaj" je prevazišao sebe postao je pravi hit!

"Pokušaću da te poljubim, a ti se pravi luda"…Ne zaboravite – broj 13 je Laka sa čistom kosom, kako nalažu Evrovizijska pravila.

(Vela Veljković/MONDO)

Oznake
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku