hamburger-icon

Kliker.info

E vala baš Radeljaš (ni)je naš : S odmetnutim poslanicima SBB-a Radeljaš okuplja većinu u Goraždu ?!

E vala baš Radeljaš (ni)je naš : S odmetnutim poslanicima SBB-a Radeljaš okuplja većinu u Goraždu ?!

26 Decembra
02:27 2014

Radeljass3Prije nepun mjesec dana lider SBB-a Fahrudin Radončić po kratkom postupku isključio je iz stranke Muhameda Ramovića, načelnika općine Goražde i predsjednika Kantonalnog obora SBB-a Bosanskopodrinjskog kantona. Suprotno stavovima partijske centrale u Sarajevu, Ramović je samoinicijativno započeo pregovore oko ulaska u vlast SBB-a u ovom kantonu, a navodno je na svoju stranu pridobio još dva od ukupno pet poslanika koliko SBB ima u novoj Skupštini BPK.

„Predsjedništvo SBB-a očekuje da će novoizabrani poslanici SBB-a u Skupštini BPK slijediti politiku stranke i biti konstruktivna opozicija koja  će djelovati u korist građana BPK i neće se boriti za fotelje i lični interes“, piše u saopćenju koje je SBB objavio povodom smjene i isključenja Ramovića iz stranke.

No, i nakon smjene Ramovića, nastavljena je slična praksa i u “ostatku” goraždanskog SBB-a. Po svemu sudeći i ona dva poslanika koja su ostala lojalna Radončiću krenula su putem smijenjenog Ramovića. Na svoju ruku započeli su pregovore oko formiranja skupštinske većine u kojoj bi centralna figura bio notorni Esed Radeljaš! Novu skupštinsku većinu formirali bi poslanici iz reda SBB-a, Stranke za BiH i, naravno, Stranka za bolje Goražde, čiji je lider Esed Radeljaš, inače stalno nastanjen u Sarajevu, ali na privremenom političkom radu u Goraždu.

Prema informacijama Slobodne Bosne, Radeljaš je uveliko započeo konsultacije a na posljednjem sastanku, koji je održan večeras u goraždanskom hotelu, prvi put sudjelovali su i poslanici iz Radončićevog SBB-a. Ostaje da se vidi hoće li Radončić ostati dosljedan vlastitom obećanju da SBB neće sudjelovati u vlasti ili će zarad pragmatičnih interesa zažmiriti na oba oka i aminovati vlast u Goraždu u kojoj će Radeljaš biti centralna figura.   (Kliker.info-Slobodna Bosna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku