hamburger-icon

Kliker.info

Džubur : Na ekstremnu mržnju odgovorit ćemo podrškom Veležu!

Džubur : Na ekstremnu mržnju odgovorit ćemo podrškom Veležu!

11 Aprila
15:42 2009

Image Član Predsjedništva Fudbalskog kluba (FK) Velež, Ahmed Džubur reagirao je na dešavanja na posljednjem derbiju između Zrinjskog i Veleža, koji je odigran na predratnom Veležovom stadionu Pod Bijelim Brijegom. Podsjećanja radi, nije dozvoljen pristup Veležovim navijačima, a – pored ostalog – zabilježen je i niz incidenata, među kojima je i kamenovanje autobusa sa Veležovim igračima.

„Nakon svih dešavanja, prije svega na utakmici protiv Zrinjskog u srijedu, gdje je ispoljena ekstremna mržnja na stadionu Pod Bijelim brijegom, od strane desetak hiljada simpatizera Zrinjskog prema Veležu, želimo da na tu ekstremnu mržnju odgovorimo sa jednom ekstremnom podrškom klubu, koju ćemo ispoljiti u vremenu koje dolazi", rekao je Džubur za RTM.ba. On kaže da su od srijede, svi koji su bili van kluba, odlučili da se okupe, ujedine i daju podršku, koja će rezultirati ostvarenjem cilja za ovu godinu. „Vidjeli ste šta se dešavalo Pod Bijelim brijegom, da se ne dozvoljava igra na stadionu, koji je decenijama klub koristio; da Uprava HŠK Zrinjski, kluba kojem je Velež u prethodnim godinama pružao puno gostoprimstvo na ovom stadionu, praktično nije učinila ništa da se, u najmanju ruku, ogradi od incidenata, koji su rezultirali bacanjem svih i svakakvih predmeta po igračima, stručnom štabu; autobus je kamenovan, nije dozvoljavano da se bilo ko pojavi na stadionu.

Znači, javnost šuti, odgovorni šute, bit će vjerovatno neka simbolična kazna i idemo dalje. Jednostavno, u kontekstu toga, želimo poručiti da niko od navijača Zrinjskog, niti jedan član Uprave, osim samo jedne službene osobe neće moći biti prisutan na sljedećoj utakmici, kojoj Velež bude domaćin. Znači, svi će biti vraćeni, i uprava i navijači, bilo ko se bude pojavio, bit će vraćen, neće moći prisustvovati toj utakmici, jer jednostavno, pružili smo ruku prije tri-četiri godine, nama se na ovaj način vraća od kluba koji je oteo stadion koji je građen za FK Velež", kaže Ahmed Džubur. On naglašava kako „ne želimo puno pričati", zatim da ima posla ovih dana, kako bi se „neke stvari dovele u bolje stanje" i „siguran sam da ćemo to napraviti". „Borba za opstanak će biti grčevita, jer je Velež u jako teškoj poziciji, ali sam siguran da ćemo uspjeti da izađemo iz svega ovoga na odgovarajući način", naglasio je Džubur. On je rekao i kako je održan sastanak sa predstavnicima Kluba navijača Veleža ‘Red Army’. Predstavnicima Veležovih navijača je saopćeno kako je svim gledaocima osiguran besplatan ulaz do kraja prvenstva, za sve utakmice u Vrapčićima, a za sve gostujuće utakmice osigurani su besplatni autobusi, osvježenje i sendviči, ali samo za one koji se budu ponašali na način da ne izazivaju nerede.  (Kliker.info-RTM)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku