hamburger-icon

Kliker.info

Dževad Osmančević : Salkić je nekompetentan da priča o jeziku, pozivam ga da se izvine narodu koji ga je izabrao !

Dževad Osmančević : Salkić je nekompetentan da priča o jeziku, pozivam ga da se izvine narodu koji ga je izabrao !

16 Septembra
03:31 2015

dževado21Posljednja izjava potpredsjednika manjeg bh. entiteta Ramiza Salkića kako je prihvatljiv naziv jezik bosnjačkog naroda samo pod uslovom da se i srpski i hrvatski jezici nazovu takodjer jezicima srpskog i hrvatskog naroda je u najmanju ruku nedorasla i naivna, navodi u saopštenju za javnost potpredsjednik S BiH Dževad Osmančević.

-Prije svega se postavlja pitanje ko je Ramiz Salkic da on odlučuje šta je prihvatljivo ili nije za jezik jednog naroda. Gospodin Salkić je prije svega nekompetentna osoba da može govoriti o pomenutoj problematici, a kamoli donositi zaključke i ponude šta je prihvatljivo ili ne. Njegov nerad i defanzivno ponašanje političke opcije koju predstavlja u manjem bh. entitetu je i dovelo do ponižavajućeg odnosa prema povratnicima od strane vlasti entiteta u kojem živimo.

O jeziku nema pogodbe niti može biti pregovora, a pogotovo što o tome ne može razgovarati jedna politička opcija pa ma koja ona bila, jer jezik je pitanje čitavog naroda, a ne pojedinaca niti pojedinih partija. Mi govorimo jezikom kojim se odlično svi razumijemo i narod kome ja pripadam ga naziva Bosanskim, pa prema tome tako će i ostati, a pravdu ćemo tražiti na svim sudskim instancama uključujući i evropske. Prema tome pozivam gospodina Salkića da se izvine svom narodu koji ga je izabrao, a pogotovo povratnicima čija djeca pohadjaju školu u manjem bh. entitetu i plaćaju najveću cijenu servilnog ponašanja Salkića i sličnih predstavnika Bošnjaka-, navodi u saopštenju za javnost Dževad Osmančević

(Kliker.info)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku