hamburger-icon

Kliker.info

Drama u Mostaru: Nezadovoljan rješenjem palicom pretukao pomoćnika ministra Vlade HNK!

Drama u Mostaru: Nezadovoljan rješenjem palicom pretukao pomoćnika ministra Vlade HNK!

29 Augusta
05:17 2007

Vlasnik firme "Eco Energy", širokobriješki biznismen Drago Lukenda, jučer oko 8.15 sati ispred zgrade Vlade HNK u ulici Stjepana Radića u Mostaru drvenom palicom napao je Zejnila Trešnju, pomoćnika ministra za zaštitu okoliša pri Ministarstvu trgovine, turizma i okoliša u Vladi HNK. Trešnjo je u napadu zadobio povrede leđa.
Portparol MUP-a HNK Srećko Bošnjak potvrdio nam je da je policiji prijavljen napad na Trešnju i da je pokrenuta istraga. Kako saznajemo, Lukenda je uhapšen. Tokom policijske istrage branio se šutnjom. Uz saglasnost Tužilaštva HNK Lukenda je ubrzo bio pušten na slobodu, a slučaj ide na redovni postupak.
Zejnil Trešnjo izjavio je za "Dnevni avaz" da ga je Lukenda napao na stepenicama ispred ulaza u Vladu HNK dok je dolazio na posao.
– Dok sam se penjao uz stepenice, on se odnekud stvorio, prikrao mi se iza leđa i udario me dva puta drvenom palicom po leđima. Ja sam uspio pobjeći i utrčati u zgradu Vlade. Imam povrede leđa, tačnije dvije masnice – rekao je Trešnjo.
On se ne sjeća je li Lukenda prilikom napada išta rekao, što bi moglo objasniti razloge napada. Sumnja da je razlog za to činjenica da je dan prije napada (ponedjeljak) potpisao rješenje kojim je Lukendinoj firmi odbijen zahtjev za izdavanje okolišne dozvole za izgradnju male hidroelektrane na rijeci Dušćici u Dugama kod Prozora.  Kako saznajemo, Lukenda je dobio koncesiju Općine Prozor za izgradnju hidrocentrale, ali mu je za početak radova bila neophodna okolišna dozvola, koju nije dobio.
Povratnici Bošnjaci u selo Duge kod Prozora već godinama negoduju zbog ideje Drage Lukende da izgradi hidrocentralu u njihovom mjestu.
Tvrde da će izgradnjom male hidrocentrale na rijeci Dušćici u ovom mjestu biti uništena dva vodopada visine 25 metara te šest manjih slapova, koji su od 1958. godine pod zaštitom države. Faruk Vele
(Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku