hamburger-icon

Kliker.info

Drama u Hrvatskoj: Bosanac Ramiz prijeti da će zapaliti porodicu

Drama u Hrvatskoj: Bosanac Ramiz prijeti da će zapaliti porodicu

25 Jula
02:15 2007
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Višesatnoj drami peteročlane obitelji Jakupović, koja je započela još jutros oko 11 sati kada je  51-godišnji Ramiz Jakupović najprije zapalio svoj automobil ("Stojadin"), a zatim se zatvorio u kuću s troje djece i trudnom suprugom, prijeteći, kako samozapaljenjem, tako i zapaljenjem ostatka svoje obitelji, još uvijek se ne nazire kraj.

 

Bivši hrvatski branitelj Ramiz Jakupović, koji je jutros u vidno alkoholiiziranom stanju zapalio svoj automobil koji je stajao ispred njihove obiteljske kuće u ulici Vladimira Nazora 76 u Kutini, sada je, kako nam kaľe glasnogovornica PU sisačko-moslavačke Iva Hanitelj, u svjesnom stanju te povremeno razgovara s policijom.

 

Stanje njegove supruge Mirele i njegovih troje djece (dva sina i kćerkicu) u dobi od pet, četiri i dvije godine, nije poznato, budući da se samo on pojavljuje na prozoru obiteljske kuće. Jakupović je benzinom, kako se pretpostavlja, polio unutrašnjost kuće.

 

Policija je, kako nam kaľe glasnogovornica PU sisačko-moslavačke Iva Hanitelj, zaprimila dojavu od susjeda obitelji danas u 11:10 sati. Policija se na mjestu događaja pojavila 20-ak minuta kasnije.

 

Specijalci iz Lučkoga su na mjestu događaja, kao i članovi Intrerventne postrojbe, te pregovaraju s Jakupovićem, koji se na ovaj čin odlučio jer je nezadovoljan svojim trenutnim statusom. Jakupović, naime, zahtjeva da mu se izda hrvatsko drľavljanstvo, budući da trenutno ima status bosanskog drľavljanina sa stalnim boravkom u Hrvatskoj, te da mu se odobri status vojnog invalida. Susjedi koji su se okupili na mjestu događaja tvrde kako se radi o inače mirnoj obitelji koja na sebe nikada nije privlačila puno paľnje. Obitelj Jakupović navodno ľivi u unajmljenoj kući.

 

Jakupović je dobio status sudionika Domovinskog rata i hrvatskog branitelja, ali ne i status hrvatskoga ratnog vojnog invalida. On je, navodno, kao pripadnik 125. kutinske brigade ranjen, no, kako nesluľbeno doznajemo, zahtjev mu je navodno odbijen jer je ustanovljeno da rane nisu zadobivene u ratu.

 

U lipnju 2003. Jakupović je podnio zahtjev za upis u hrvatsko drľavljanstvo, a u travnju 2004. dobio je jamstvo MUP-a da će mu biti odobren zahtjev, ali ako u zakonskom roku od dvije godine dobije otpust iz drľavljanstva Bosne i Hercegovine. No, Jakupović u zadanom roku nije dostavio potrebno, te mu je srpnju 2006. zahtjev odbijen.

 

Obitelj nije od ranije policiji poznata po obiteljskom nasilju, no Jakupović je policiji poznat po kaznenom djelu krađe, kojega je počinio 2004. godine. U kući je zatvorio djecu u dobi od pet, četiri i dvije godine, a supruga je trenutno u drugom stanju, doznajemo od glasnogovornice PU sisačko-moslavačke.

 

Policajci s Jakupovićem razgovaraju kroz prozor, i do sada nema spoznaja da je u posjedu bilo kakvog vatrenog oruľja.

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku